donicjusz Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Mam taki sam taboret używam do grzania gara 30L. Kupiłem bez zapalarki i odpalam z zapalniczki. Mam tak że raz odpali bez problemu a raz potrafi "kichnąć" tak że zgasi mi zapalniczkę nie wiem dlaczego tak się dzieje gaz odkręcam powolutku. Generalnie trzeba uważać i ustawić tak przesłonę by nie kopciło gara. W sumie to jestem zadowolony w porównaniu z kuchenką to wiecie...niebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biervorkoster Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Sorki, do usuniecia Edytowane 18 Grudnia 2014 przez biervorkoster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonas Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 A powiedzcie mi proszę, czy podłączaliście swoje taborety samemu? Przy kuchenkach gazowych musi to zrobić ktoś z uprawnieniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Jak masz kuchenkę na butlę to przy każdej wymianie raczej nie wzywasz fachowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Koledze raczej chodzi o podłączenie przewodu do palnika, a nie podłączeniu butli ;-) Myślę, że większość robi to sama. Kup dobre opaski zaciskowe, najlepiej nierdzewne, a jak masz lęki to kup tester szczelności za kilkanaście PLNów i sprawdź po montażu, szczelność podłączenia butli też można tym sprawdzać. Oczywiście, że na Alledrogo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Ja nie mam żadnych opasek, zarówno przy reduktorze jak i kuchence. Miałem przy pierwszej warce później odczepiłem. Teraz nakładam tylko wąż na stożek w taborecie i gotowe. Nic nie spadło nic nie śmierdzi itp. Jak kończe warzyć ściągam ręką i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areh Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Pomału tez przymierzam się do taboretu, bo kuchenka elektryczna słabo się sprawdza, zwłaszcza z garnkiem z cienkim dnem, które jest lekko wybrzuszone. O taboret pytać nie będę, bo na ten temat sporo zostało powiedziane. Mnie bardziej interesuje butla. Na ile mniej więcej warek wystarcza Wam ta duża, chyba 11kg? A może używa ktoś małych, turystycznych? Jest sens? Bo miejsca zajmują dużo mniej, łatwiej je gdzieś wcisnąć, tylko nie wiem na ile taka mała butla by wystarczyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazior Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Jak nie masz jeszcze kupionej butli to kup od razu 11 kg bo wymiana 50 zł a napełnienie 3 kg turystycznej chyba 20-25 zł. Ja mam 11 kg i przelewam do 3 kg ta mała starcza mi na 2 warki i jeszcze trochę zostaje w butli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 (edytowane) Na ile mniej więcej warek wystarcza Wam ta duża, chyba 11kg? Mi wystarczyła na ok 10 warek 20l . Jak dobrze pamiętam uwarzyłem 9 ale trochę jej używałem do innych celów. Edytowane 30 Września 2015 przez ASadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi