FurioSan Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Rabbek żyje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Cały czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) 29.06.2017 038 Belgian Pale Ale 13 BLGSłody: Pale Ale zero Viking Malt 4.6kg Karmelowy 150 Viking Malt 0.05kg Chmiel: Marynka 40 g Drożdże: Gęstwa Fm 26 Belgijskie Pagórki Zacieranie: Słody wrzucone do 14 litra wody o temperaturze 76 °C 68°C przez 60 min Gotowanie: Gotowanie 60 min Chmiel Marynka 10g na 60 min Chmiel Marynka 10 g na 30 min Chmiel Marynka 20 g na 5 min Całkowite IBU 23 Fermentacja: 29 dni w temperaturze 19°C Butelkowanie: 40x 0,5 i 1x 0,33 Gęstość końcowa 2,6BLG Edytowane 27 Lipca 2017 przez rabbek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) 22.08.2017 039 Single Hop Cascade 12,5 BLGSłody: Pale Ale zero Viking Malt 4.5kg Chmiel: Cascade 100 g Drożdże: US-05 Zacieranie: Słody wrzucone do 14,5 litra wody o temperaturze 76 °C 68°C przez 60 min Gotowanie: Gotowanie 60 min Chmiel Cascade 50g na 60 min Chmiel Cascade 10 g na 10 min Chmiel Cascade 40 g na 30 min Wirpoola Całkowite IBU 35 Fermentacja: 2 miesiące fermentacji w temperaturze 18 stopni ;O Butelkowanie: 19.10.2017 - wyszło 38 butelek z końcową gęstością 2,2 BLG Edytowane 19 Października 2017 przez rabbek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekm Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 widze ze następna to okrągła 040! Moja następna bedzie #30! po za tym 11 listopada bedzie równo 2 lata od pierwszej warki raggabombapaleale , wiec może tym razem coś specjalnego? moze jakiegoś Porteru? pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) 11.01.2018 040 Full Aroma Hops 12,5 BLGSłody: Viking Pilsner malt 4.5kg Chmiel: Marynka 30 g Lubelski 40 g Cascade 50 g Drożdże: S-04 Zacieranie: Słody wrzucone do 13,5 litra wody o temperaturze 69 °C 15 minut w 62 °C 45 minut w 72°C Gotowanie: Gotowanie 60 min Chmiel Marynka 30g na 60 min Chmiel Lubelski 40 g na 15 min Chmiel Cascade 50 g na zimno 4 dni Całkowite IBU 39 Fermentacja: Fermentacja 3 tyg w temperaturze 17°C Butelkowanie: 15.02.2018 - końcową gęstością 3BLG Edytowane 28 Czerwca 2018 przez rabbek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 19.05.2018 041 Rye Apa 13,5 BLGSłody: Weyermann Pale Ale Malt 3kg Weyermann Rye Malt 2kg Chmiel: Marynka 20 g Amarillo 50 g Simcoe 100 g Drożdże: US-05 Zacieranie: Słody wrzucone do 16 litrów wody o temperaturze 75,5 °C 60 min w temperaturze 68°C Gotowanie: 60 min Chmiel Marynka 20g na 60 min Chmiel Amarillo 10 g na 30 min Chmiel Simcoe 20 g na 15 min Chmiel Amarillo 10 g na 5 min Chmiel Simcoe 80 g na Wirpool Chmiel Amarillo 30 g na Wirpool Całkowite IBU 41 Fermentacja: Fermentacja 4 tyg w temperaturze 16°C Butelkowanie: 18.06.2018 - końcową gęstością 2,5 BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 (edytowane) 07.07.2018 042 Red IPA 14 BLGSłody: Pilzneński Viking Malt 4 kg Monachijski Viking Malt 0,8 kg Karmelowy jasny Litovel 0,4 kg karmelowy ciemny Ireks 0.1 kg Chmiel: Zeus 10 g Citra 50 g Simcoe 50 g Drożdże: US-05 Zacieranie: Słody wrzucone do 16 litrów wody o temperaturze 75,5 °C 60 min w temperaturze 68°C Wysładzanie 17 litrów wody o temperaturze 80 °C Gotowanie: 60 min Chmiel Zeus 10g na 60 min Chmiel Simcoe 25 g na 30 min Chmiel Citra 25 g na 55 min Chmiel Simcoe 25 g na cichą Chmiel Citra 25 g na cichą Całkowite IBU 50 Po gotowaniu wyszło 20 litrów 14 BLG Fermentacja: Fermentacja 3 tyg w temperaturze 16°C Butelkowanie: Wyszło 38 butelek 0.5 a samo piwo zeszło do 3BLG Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez rabbek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się