Skocz do zawartości

Klarowanie żytniego piwa przy pomocy żelatyny/kauruku


pan_czarny

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was się orientuje, jaki wpływ ma klarowanie żelatyną na właściwości smakowe/odczucie w ustach piwa żytniego? Można ją stosować, czy ryzykuję że "wykastruję" swoje piwo z charakteru żytniego (a więc głównie tej gęstości, oleistości)?

 

Miałem dodać mech irlandzki do gotowania, ale zapomniałem... :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.