pan_czarny Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Czy ktoś z Was się orientuje, jaki wpływ ma klarowanie żelatyną na właściwości smakowe/odczucie w ustach piwa żytniego? Można ją stosować, czy ryzykuję że "wykastruję" swoje piwo z charakteru żytniego (a więc głównie tej gęstości, oleistości)? Miałem dodać mech irlandzki do gotowania, ale zapomniałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Prawidłowo zastosowana żelatyna zwiąże tylko osady, nie ma wpływu na smak, czy gęstość wynikającą ze słodu żytniego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się