mad jaro Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Hej, mam taki oto problem, posiadając taboret gazowy podłączony do butli turystycznej, oczywiście z reduktorem przez przekjsciowke z dużej do małej butli nie mogę uzyskać pełnego ciśnienia na taborecie. Co za tym idzie większego płomienia i mocy. Dodam, ze km na dużej butli jest ok. Czy w butlach turystycznych jest jakieś ograniczenie ciśnienia? Może reduktor musi być inny? Edytowane 9 Grudnia 2014 przez mad jaro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 A reduktor masz z dużej czy małej butli? Bo ciśnienie to daje nam reduktor właśnie. Jak masz ten z małej butli to to nie będzie działać dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Słoneczka czy palniki montuje się bezpośrednio na butli bez reduktora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mad jaro Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Reduktor jest z dużej butli, nakrecam na niego redukcje do malej butli i podlaczam. Wiem, że kuchenka turystyczna która się nakręca na butle ma taka podkładkę z mikro dziurka ograniczającą ciśnienie, ale sama butla nic niema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Kiedyś używałem butli 2kg i 3kg, nabijane, nie było problemu z ciśnieniem. Jedynym problemem był koszt nabijania oraz nagle koniec gazu i kupiłem 11kg. Ciśnienie, reduktor, przejściówka, wąż ok. Butle puste są w pudełkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Kiedyś używałem butli 2kg i 3kg, nabijane, nie było problemu z ciśnieniem. Jedynym problemem był koszt nabijania oraz nagle koniec gazu i kupiłem 11kg. Ciśnienie, reduktor, przejściówka, wąż ok. Butle puste są w pudełkach... Nabijane to raczej po kosztach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Anteks, 2kg gazu kosztuje ok 14zł, 3kg 20zł, 11kg ok 50zł. Małą na wyjazd można zabrać. Ciśnienie takie same mają,pojemność tylko inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi