Ma_te_usz Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Witam wszystkich serdecznie. Mam 24 lata i pierwszą warkę za sobą. Postanowiłem rozpocząć od AIPA, ale od razu z grubej rury - z zacieraniem. Surowce na kolejną warkę już jadą. Nawet ze sprzątania tego całego majdanu miałem kupę frajdy. Pozdrawiam wszystkich i cieszę się, że znalazłem to forum, bo nawet po pobieżnym przeglądnięciu widać, że sporo będę mógł się tutaj nauczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Czołgiem! I nie martw się, przejdzie ci ta frajda ze sprzątania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Cześć, zaczynasz od zacierania i to od razu AIPA Szacunek! Ciekawe co Ci wyjdzie... Wytrwałości i powodzenia w kolejnych warkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ma_te_usz Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Piwo już w butelkach, więc jeśli nie będzie wstydu to może pokuszę się o zostawienie butelki-dwóch w depozycie w katowickich "piwach regionalnych" ;-) Edytowane 9 Grudnia 2014 przez Ma_te_usz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Pierwsze piwo nigdy nie idzie w kanał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 a i zazdroszczę świetnej knajpy w mieście, Kino Cafe, szkoda że tak rzadko mam okazję bywać. ale jak dobrze pójdzie 23 może mi się uda znów tam wypić parę piw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alealex Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Witaj na pokładzie, IPA to też jedna z moich pierwszych warek, pamiętam jaki zdziwiony byłem.. Mam 24 lata.. I co sie tak asisz? Młodość nie wieczność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Myślę że AIPA to bardzo dobry wybór na pierwszy raz. Wiele błędów wybaczy a przynajmniej można je przykryć chmielem :-). Niestety dość drogo w porównaniu z "jasnym pełnym" ale jak Kolega wyżej wspomniał pierwsze piwo musi wyjść :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ma_te_usz Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Po pierwszych próbach wydaje mi się, że nie ma wstydu. Najgorsze jest to czekanie, bo pierwsza otwarta butelka okazała się jeszcze mało nagazowana :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 No i kolejny sąsiad Gliwice czasem wpadają do Kino na piwo, więc pewnie kiedyś na siebie też wpadniemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ma_te_usz Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Serdecznie zapraszam. Knajpka świetna, jak to mówią "klimy może nie ma, ale klimat jest" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi