moon Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Witam, Ostatnio zakupiłem Schneider Weisse Tap X Mein Aventinus Barrique. Bardzo fajny kwasik. Z opisu wynika, że to ich Weizenbock i Eisbock leżakowany w beczce po winie. Ponoć też niepasteryzowany. Chciałem odzyskać drożdże z tego piwa i zadać je do weizenbocka. Pytanie jest następujące... Zadać je na burzliwą czy na cichą? Pozdr. Michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 A jakie efekty chcesz osiągnąć? Jak na burzliwą to potrzebujesz konkretną ilość drożdży czyli wielostopniowy starter raczej wymagany, jak chcesz tylko zakwaszenia bakteriami to ja dał bym na cichą. moon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się