mark33 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Cześć. Mam pytanko do bardziej zorientowanych. Mam zamiar kupić siarkę na allegro np: http://www.allegro.pl/item751723234_siarka_mielona_250_gram.html Czy taka siarka nada się do dezyfelcji piwnicy? Czy bez poroblemu podpalę ją zapałką czy trzeba stosowac jakieś sztuczki? Właśnie pytałem syna sama siarka się stopi ale nie zapali (paliwo - brak utleniacza) za utleniacz posłuży dobrze saletra potasowa (KNO3). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Cześć. Właśnie pytałem syna sama siarka się stopi ale nie zapali (paliwo - brak utleniacza) za utleniacz posłuży dobrze saletra potasowa (KNO3). nadmanganian potasu nie może być ;-) ? weź go zapytaj ..................... w sumie zdzwonił bym do ciebie, ale mam ostatnio alergię na telefon .......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark33 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Cześć. Właśnie pytałem syna sama siarka się stopi ale nie zapali (paliwo - brak utleniacza) za utleniacz posłuży dobrze saletra potasowa (KNO3). nadmanganian potasu nie może być ;-) ? weź go zapytaj ..................... w sumie zdzwonił bym do ciebie, ale mam ostatnio alergię na telefon .......... Oczywiście, może jest mocniejszym utleniaczem i bardziej niebezpiecznym ( nie mieszać metalowymi łyżkami itp możliwy samozapłon) dlatego nie poleciłem we wcześniejszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Cześć.Czy taka siarka nada się do dezyfelcji piwnicy? Czy bez poroblemu podpalę ją zapałką czy trzeba stosowac jakieś sztuczki? Właśnie pytałem syna sama siarka się stopi ale nie zapali (paliwo - brak utleniacza) za utleniacz posłuży dobrze saletra potasowa (KNO3). Siarka... saletra potasowa... dorzuć jeszcze trochę węgla drzewnego. Udo Grubbe 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Cześć Siarka... saletra potasowa... dorzuć jeszcze trochę węgla drzewnego. Czyżby był to przepis na proch ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Cześć Siarka... saletra potasowa... dorzuć jeszcze trochę węgla drzewnego. Czyżby był to przepis na proch ? Ano... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi