dirk gently Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Receptura na 11L Zasyp: 2.5kg pale 0.25 pszeniczny 0.3 jęczmień palony (dodany na mashout) Zacieranie 60' 68°C (teraz zrobiłbym 66) + mashout 80°C Chmiel: 15g Target 12%AA 60' 15g EKG 4.5%AA 5' Drożdże BrewGo-02 Temperatura fermentacji ~20°C OG: 14Blg FG: 4.5Blg AbV: 5% IBU: 40 EBC: 78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Heh, dopiero zauważyłem, że jak się wpisze liczba - gwiazdka - "C", to forum zamienia gwiazdkę na kółko, żeby były stopnie Celsjusza. Fajny bajer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilus Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) 60 - * - "C" nie wyszło Edytowane 31 Grudnia 2014 przez Kilus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) tez probowalem i nic Edytowane 31 Grudnia 2014 przez tdzip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasterian50 Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Piwko pewnie już się ładnie ułożyło w smaku (albo już wypite ). Możesz coś napisać o nim? Bo planuję zrobić właśnie coś takiego i Twoja receptura mi sie podoba, myślałem jeszcze o płatkach dębowych.. Co myślisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Hej, było bardzo mocno czekoladowe, a mało palone. Goryczka w sam raz, (myślałem że może za mała, ale jak powtarzałem to piwo to dałem 45 IBU, i balans już nie ten). Generalnie zacieranie było bardzo na słodko i w efekcie miałem końcowy pomiar 4.5Blg, czyli piwo wyszło dość gęste i słodkie. Wypicie dwóch z rzędu to raczej tylko w zimne grudniowe noce Link do powtórki: http://www.piwo.org/topic/16503-browar-kontrrewolucyjny/?do=findComment&comment=344792 O płatkach dębowych nic nie myślę, bo nigdy nie używałem. Na pewno się dobrze skomponują. Dziękuję za zainteresowanie i zachęcam do wypróbowania receptury. Aha, no i piwo oczywiście dawno wypite (jak się robi 11L warki to wszystko jakoś szybko schodzi, ale przynajmniej nie ma nudy), oprócz jednej butelki która zostanie otwarta we wrześniu. Edytowane 1 Czerwca 2015 przez dirk gently Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ayodele Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 tez probowalem i nic Alt 248 = ° Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się