Jump to content

Cerny lezak (np. Cerne Krusovice)???


redachtor

Recommended Posts

To jest Schwarzbier, czyli "czarne piwo".

Ja zrobiłem to tak:

 

Pale Ale ? 3,2kg

Bohemian Pilsner ? 0,5kg

Karmelowy ciemny ? 0,3kg

Jęczmień palony ? 0,15kg (dodany przy filtracji)

 

Drożdże Wyeast Czech Pils

 

Zacieranie w lodówce turystycznej

68°C -> 62°C (2h)

Dolanie wrzącej wody, wsypanie jęczmienia palonego i filtracja

 

Chmielenie (60min):

0min ? 40g (marynka szyszki)

45min ? 30g (lubelski szyszki)

 

BLG 11 zeszło do 1,5 (!)

 

Piwo wymaga dość długiego leżakowania (minimum 6 miesięcy).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.