Zdzisiu Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Mam pytanko, czy ktoś się orientuje czy taki zawór http://oi62.tinypic.com/2iabpmo.jpg ze stali ocynkowanej nadaje się do kontaktu z wrzącą brzeczką? Nawet nie chodzi mi o ewentualne zepsucie smaku, co negatywny wpływ na organizm z racji np. wypłukiwania jakichś metali ciężkich z takiego tworzywa. Oraz czy uszczelki stosowane w takich zaworach są odpowiednie do kontaktu z wrzątkiem? Mam wrażenie, że taki rodzaj gumy może przenosić swój zapach do brzeczki, czy nie lepiej zamienić je na jakieś silikonowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Fajnie rdzewieje i zachodzi czymś tam ale jest wytrzymały . Znalazłeś w piwnicy w rupieciach? Kup z KO lub mosiądzu itp szlachetnych metali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Cynk będzie wypłukiwany, więc ocynk się nie nadaje do kontaktu z brzeczką/piwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Normalny chromowany zawór 1/2 ogrodowy w sklepie to 12 zł.Po cholere ci taki klunkier. Jeszcze pewnie uszczelka grzybka jest gumowa i do warki to się nie nadaje (guma). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Chrom z tego co pamiętam też się średnio nadaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 A dlaczegóż to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi