lisiu74 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Hej wszystkim. Jestem Lisiu (Piotr), z Wrocławia... Właśnie warzę pierwszą warkę... polskie jasne 12 Jest teraz na cichej... i po 9 dniach co jakiś czas jeszcze bulgocze... wczoraj BLG było 3... poczekać jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabat Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Cześć! Dla pewności zaleca się wykonanie 3 pomiarów (dzień po dniu) i sprawdzenie czy wartość blg piwka nie zmieni się. Jeśli będzie ono takie samo w każdym pomiarze można butelkować. Co do bulkania w rurce, nie koniecznie musi ono być oznaką fermentacji, może być spowodowane np. zmianą temperatury a co za tym idzie zmianą wartości rozpuszczalności gazów w cieczy i ich ucieczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Wreszcie ktoś, kto nie daje się nabrać na te aipy-srajpy, tylko zaczyna rozsądnie, witam z przyjemnością. Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisiu74 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 O dziękować a mam jeszcze jedno pytanko. Mam wrażenie, że trochę mało mam piwa... Pewnie za mało wysłodziłem... Da się coś z tym zrobić? Np. glukozę wlać z wodą do piwa i później rozlać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisiu74 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Wreszcie ktoś, kto nie daje się nabrać na te aipy-srajpy, tylko zaczyna rozsądnie, witam z przyjemnością. Aipy - srajpy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Aipy - srajpy? Tak właśnie. Nie umiesz dobrego piwa uwarzyć, warz AIPA, chmiel zabije wszystkie niedoróbki i będziesz mógł udawać, że tak ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisiu74 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Aipy - srajpy? Tak właśnie. Nie umiesz dobrego piwa uwarzyć, warz AIPA, chmiel zabije wszystkie niedoróbki i będziesz mógł udawać, że tak ma być. Hehe dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Wreszcie ktoś, kto nie daje się nabrać na te aipy-srajpy, tylko zaczyna rozsądnie, witam z przyjemnością. Nie on jeden ;-) Ja mam swoją własną drogę od początku http://www.piwo.org/topic/10286-antybrowar/page__hl__antybrowar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 O dziękować a mam jeszcze jedno pytanko. Mam wrażenie, że trochę mało mam piwa... Pewnie za mało wysłodziłem... Da się coś z tym zrobić? Np. glukozę wlać z wodą do piwa i później rozlać? http://www.piwo.org/topic/12953-przestan-juz-tak-kombinowac-piwowarstwo-jest-proste/page__fromsearch__1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi