Jacpil Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Planuję uwarzyć Ggrodziskie: 8 Blg, zasyp 100% słód pszeniczny wędzony dębem "Grodziski" Weyermann. Czy użycie gęstwy po tym piwie do fermentacji następnego piwa wprowadzi do niego posmaki wędzone. Może przemycie gęstwy wyeliminuje takie ryzyko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabbr Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Nie będzie posmaków, aby być na 100% pewnym - przepłucz gęstwę. Od siebie dodam - 100% wędzonej pszenicy to horror filtracja - wiem co mówię, praktykowałem. Może z kg pilzna, albo pale ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 A ja filtrowalem grodziskie na 100% pszenicznego i szło ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacpil Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 A ja filtrowalem grodziskie na 100% pszenicznego i szło ok. Nigdy nie miałem problemów z filtracją nawet przy b. dużym udziale pszeniczego w zasypie ale byćmoże dorzucę czegoś oprócz pszenicznego. Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Co prawda to druga strona skali Blg, ale ja po wędzonym koźlaku robiłem portera bałtyckiego nie przemywając gęstwy. Posmaki wędzone pozostały, ale taki był mój cel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się