Jump to content

Użycie gęstwy po wędzonym


Recommended Posts

Planuję uwarzyć Ggrodziskie: 8 Blg, zasyp 100% słód pszeniczny wędzony dębem "Grodziski" Weyermann.

Czy użycie gęstwy po tym piwie do fermentacji następnego piwa wprowadzi do niego posmaki wędzone. Może przemycie gęstwy wyeliminuje takie ryzyko.

Link to comment
Share on other sites

Nie będzie posmaków, aby być na 100% pewnym - przepłucz gęstwę.

Od siebie dodam - 100% wędzonej pszenicy to horror filtracja - wiem co mówię, praktykowałem. Może z kg pilzna, albo pale ale...

Link to comment
Share on other sites

A ja filtrowalem grodziskie na 100% pszenicznego i szło ok.

Nigdy nie miałem problemów z filtracją nawet przy b. dużym udziale pszeniczego w zasypie ale byćmoże dorzucę czegoś oprócz pszenicznego. Dzięki za odpowiedź
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.