Jacpil Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Planuję uwarzyć Ggrodziskie: 8 Blg, zasyp 100% słód pszeniczny wędzony dębem "Grodziski" Weyermann. Czy użycie gęstwy po tym piwie do fermentacji następnego piwa wprowadzi do niego posmaki wędzone. Może przemycie gęstwy wyeliminuje takie ryzyko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sabbr Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Nie będzie posmaków, aby być na 100% pewnym - przepłucz gęstwę. Od siebie dodam - 100% wędzonej pszenicy to horror filtracja - wiem co mówię, praktykowałem. Może z kg pilzna, albo pale ale... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 A ja filtrowalem grodziskie na 100% pszenicznego i szło ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacpil Posted January 14, 2015 Author Share Posted January 14, 2015 A ja filtrowalem grodziskie na 100% pszenicznego i szło ok. Nigdy nie miałem problemów z filtracją nawet przy b. dużym udziale pszeniczego w zasypie ale byćmoże dorzucę czegoś oprócz pszenicznego. Dzięki za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Co prawda to druga strona skali Blg, ale ja po wędzonym koźlaku robiłem portera bałtyckiego nie przemywając gęstwy. Posmaki wędzone pozostały, ale taki był mój cel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now