TKF Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Witam, bardzo proszę o opinię nt pierwszego piwa z ekstraktów niechmielonych: 2x 1,7kg WES jasny 1x 400ml syropu sosnowego sklepowego Chmielone na dwa razy w garnku 10 litrowym: 60' marynka 50g 15' Lubelski 40g (tu myślę nad zmianą na coś mocno cytrusowego) i dodane 50g mięty pieprzowej suszonej na 5' drożdże jeszcze nie obmyślone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Pierwsze piwo i już kombinacje... Syrop sosnowy i mięta? Smacznego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kishar Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Ja bym odpuścił ten syrop sosnowy, nawiasem mówiąc znasz jego skład? bo istnieje obawa, że ma w sobie trochę chemii, a i mięte też bym sobie podarował. Przy pierwszej warce naprawdę lepiej nie szaleć z takimi dodatkami. Edytowane 19 Stycznia 2015 przez kishar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się