b.dawid Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Jest na sali ktoś kumaty w lodówkowych sprawach? Kupiłem używaną witrynę chłodniczą marki husqvarna z padniętym termostatem, a przynajmniej tak mi się wydaje. Lodóweczka posłuży także do spraw piwnych Po podłączeniu nie było żadnej reakcji oprócz światła za szybą, więc w swym prostym pojmowaniu działania takich urządzeń, zabrałem się do badania z miernikiem najpierw sprawdziłem czy do sprężarki dochodzi zasilanie, okazało się że niet. Rozbabrałem panel frontowy z pokrętłem co to niby temperaturę reguluje. tak sobie ubzdurałem że to pokrętło to właśnie termostat, do tego ustrojstwa dochodził jeden kabelek na którym było napięcie i wychodził drugi kabelek(do sprężarki) na którym napięcia brak, niezależnie w jakiej pozycji by to pokrętło było, dodatkowo z tego ustrojstwa wychodził drut(czujnik? kapilara?) który szedł gdzieś do środka witrynki. Po takim rekonesansie właśnie doszedłem że to jest termostat. Wypiąłem więc obydwa kabelki i spiąłem je razem, okazało się że sprężarka rusza i pracuje. Czy można w tej sytuacji wywalić ten termostat i wstawić w jego miejsce stc-1000?(mam jeden luźny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Tak, ja u siebie wywaliłem termostat, podpiąłem sterownik i jest ok. Sprężarka ma chyba swoje zabezpieczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 a gdzie czujnik montowałeś w lodówce? ścianka czy jakaś osłonka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Kabelek z czujnikiem jest przytrzaśnięty drzwiami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi