Piracki Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Hejka, mam na imię Jacek, 36lat, Bielsko-Biała, troszkę litrów (ponad setka na dzień dzisiejszy - ubywa) wina w butlach oraz w balonach, trzy warki (z puchy + ekstrakt i chmielenie na zimno, niestety z braku czasu) za sobą. Krótko i w temacie lubię dobrze zjeść i wypić coś równie dobrego, szczególnie własnej kuchni/produkcji. Forum czytam już jakiś czas jednak dopiero niedawno postanowiłem się zarejestrować. To by było tyle na początek. Pozdrawiam wszystkich domowych piwowarów Edytowane 24 Stycznia 2015 przez Piracki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piracki Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Dzięki za gorące powitanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 witamy witamy w naszych skromnych progach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Cześć, zerknij na moje wędzenie kiełbaski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piracki Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Cześć, zerknij na moje wędzenie kiełbaski Smaka robisz Własnie pożarłem wędzoną goloneczkę popitą dobrym pszeniczniakiem. Wędzok tez mam koło domu ale brak czasu żeby coś teraz robić. Latem pewnie coś się podwędzi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 czołgiem! z wędzonych rzeczy polecam ozory-do piwa i mocniejszych rzeczy jak znalazł! ( w razie potrzeby przepis na blogu z mojej stopki). ps. najlepsze wędzenia wspominam z sezonu jesienno-zimowego, grzaniec grzany w palenisku świetnie smakuje w śnieżnych okolicznościach przyrody;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ozory wieprzowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 tak, ale w planach jest jeszcze do przetestowania wołowy, przy okazji następnego wędzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piracki Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Te ozorki to rozumiem tak w formie chipsa na słono, czy jakoś inaczej wychodzą? Może się skuszę przetestować latem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 wychodzą jako zwarty kawał mięsa, który da się kroi ostrym nożem na cienkie plasterki, a jak powisi. i podeschnie jeszcze to strasznie szybko znika;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piracki Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Super sprawa, będzie trzeba popróbować. Ja właśnie pekluję szynkę wieprzową, za kilka dni zawiśnie na dojrzewanie, też dobre jako zakąska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się