kentaki Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Smażone jalapeno nadziewane mozzarellą i czekoladą. Składniki: 10-12 papryczek jalapeno 2 kulki mozzarelli gorzka czekolada mleko, maka, sól olej Wykonanie: Myjemy papryczki, nacinamy w literę T (tak by żadna część nie została odcięta). Rozchylamy i z każdej papryczki wyjmujemy pestki i białe twarde części. Rozdrabniamy mozzarellę i kruszymy czekoladę. Każdą papryczkę wypełniamy dużą ilością wymieszanej masy serowo-czekoladowej. Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy mleko, tyle by uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego – mieszamy. Doprawiamy ciasto solą. Panierujemy nafaszerowane papryczki w cieście, można 2 razy by lepiej pokryło i by farsz nie wypłynął. Smażymy papryczki na rumiano w głębokim, bardzo rozgrzanym oleju. Akurat w markecie na Te... jest promocja na świeże chili wiec skorzystałem z okazji i właśnie delektuje się jeszcze ciepłym turbo halapenio Biniu i Undeath 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Doprawiamy ciasto solą dosypał bym trochę płatków habanero że by smak zaostrzyć ,tak to mdłe może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kentaki Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Można dopieklić , ale to już kwestia tolerancji . Uwierz daje czadu , pychotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się