Skocz do zawartości

Jalapeno - turbo przekąska


kentaki

Rekomendowane odpowiedzi

Smażone jalapeno nadziewane mozzarellą i czekoladą.

 

Składniki:

10-12 papryczek jalapeno

2 kulki mozzarelli

gorzka czekolada

mleko, maka, sól

olej

Wykonanie:

Myjemy papryczki, nacinamy w literę T (tak by żadna część nie została odcięta). Rozchylamy i z każdej papryczki wyjmujemy pestki i białe twarde części.

Rozdrabniamy mozzarellę i kruszymy czekoladę. Każdą papryczkę wypełniamy dużą ilością wymieszanej masy serowo-czekoladowej.

Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy mleko, tyle by uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego – mieszamy. Doprawiamy ciasto solą.

Panierujemy nafaszerowane papryczki w cieście, można 2 razy by lepiej pokryło i by farsz nie wypłynął.

Smażymy papryczki na rumiano w głębokim, bardzo rozgrzanym oleju.

 

Akurat w markecie na Te... jest promocja na świeże chili wiec skorzystałem z okazji i właśnie delektuje się jeszcze ciepłym turbo halapenio :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.