Hans Klops Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Czy butelki kapslowane "odkręcanymi" kapslami pozwalają się zakapslować? Jeśli tak - czy używa się kapsli zwyczajnych - czy jakichś specjalnych? Mam kilka skrzynek jak dla mnie ciekawych butelek po "Redsie" i "Lechu" - i zastanawiam się, czy przeznaczyć je do zabawy w "szklankowe wycinanki" - czy może da się je jednak wykorzystać do zabutelkowania cydru? Link to comment Share on other sites More sharing options...
edzius90 Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Cześć z tego co kiedyś czytałem to nie ma problemu z zakapslowaniem butelek po Lechu kapslownicą stołową, ale nie pamiętam jakie to miały być kapsle, ale to już pewnie nie ma większego znaczenia. Pisali tam że Gretą ciężko zakapslować. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serpiente Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Czy butelki kapslowane "odkręcanymi" kapslami pozwalają się zakapslować? Jeśli tak - czy używa się kapsli zwyczajnych - czy jakichś specjalnych? Mam kilka skrzynek jak dla mnie ciekawych butelek po "Redsie" i "Lechu" - i zastanawiam się, czy przeznaczyć je do zabawy w "szklankowe wycinanki" - czy może da się je jednak wykorzystać do zabutelkowania cydru? Stołlową kapslują się bezproblemowo. Kapsle normalne. Mam kilka butelek zakapslowanych i każda dobrze trzyma Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Czy butelki kapslowane "odkręcanymi" kapslami pozwalają się zakapslować? Jeśli tak - czy używa się kapsli zwyczajnych - czy jakichś specjalnych? Mam kilka skrzynek jak dla mnie ciekawych butelek po "Redsie" i "Lechu" - i zastanawiam się, czy przeznaczyć je do zabawy w "szklankowe wycinanki" - czy może da się je jednak wykorzystać do zabutelkowania cydru? Da się zakapslować zwykłymi kapslami, pozostaje jedynie kwestia kapslownicy. Gretą nie próbowałem takich kapslować, Eterna kapsluje je bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrickll Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Serpiente, a normalnie da się je odkręcić potem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaras Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 po kapslowaniu eterną to i przykręcić z powrotem się da Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Każdy odkręcany da się przykręcić, to nie jest jakaś super właściwość eterny:P beu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiesz Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Potwierdzam - kapslowałem gretą, odkręcały się normalnie. Co więcej, czasem zostawiałem sobie oryginalne kapsle-nakrętki (oczywiście umyte po użyciu) i nakręcałem je bez kapslownicy. Też działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts