sziszi Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Mam problem z lodówką(polar c160), w której leżakowałem piwa. Zaczęła tak chłodzić, że wszystko mi pozamrażała:(. Ponieważ chciałbym ją teraz używać także do fermentacji, może mógłbym zamontować coś co pozwoli lepiej kontrolować temperaturę?Jak się do tego zabrać? Gdzieś ktoś pisał o jakiś termostatach zewnętrznych? Termostat i tak mam chyba do wymiany bo to chyba on jest popsuty. Proszę o pomoc jako osobą nie czująca się super w elektronice:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 O termostatach było już na forum. Poszukaj. Coś takiego: http://allegro.pl/item774286726_regulator_temperatury_z_2_czujnik_chlodnicze.html będzie OK. Do tego czujnik temperatury. Ja kupiłem taki na allegro za 40 zł. Gdybyś nie wiedział jak podłączyć to pytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Ja stosuję stary programator pogodowy do CO - Euroster 2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Ja akwaryjny RT-2CO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Fajny ten regulator. Tylko muszę się dowiedzieć czy będzie mi regulował moją chłodnię. Niestety mój monoblok ma zakres temp. -5 do +5 i trochę mi brakuje w górę do 12°C . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Fajny ten regulator. Tylko muszę się dowiedzieć czy będzie mi regulował moją chłodnię. Niestety mój monoblok ma zakres temp. -5 do +5 i trochę mi brakuje w górę do 12°C . Możesz wrzucić jakieś fotki Twojej chłodni? Z tego co kiedyś pisałeś, to Twoje własne dzieło.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Konstrukcja drewniana, ściany styropian grubości 8 cm. Na zewnątrz obite białą płytą 5mm, wewnątrz blacha aluminiowa. Agregat monoblok. Gdzieś miałem zdjęcia jak znajdę to dołączę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi