Drapichrust Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Edytowałem tekst w czasie gdy odpisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Edytowałem tekst w czasie gdy odpisałeś Sekunda zaraz rzucę okiem na tego pdfa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drapichrust Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Edytowałem tekst w czasie gdy odpisałeś Sekunda zaraz rzucę okiem na tego pdfa Ok, szkoda zachodu. Stworzyłem sobie drugą wersję przepisu i w PDFie jest ok. Tamtą wyrzucę. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Edytowałem tekst w czasie gdy odpisałeś Sekunda zaraz rzucę okiem na tego pdfa Ok, szkoda zachodu. Stworzyłem sobie drugą wersję przepisu i w PDFie jest ok. Tamtą wyrzucę. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam Na widoku PDFa jak zrobisz ctrl+shirt+r to też powinno zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drapichrust Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Edytowałem tekst w czasie gdy odpisałeś Sekunda zaraz rzucę okiem na tego pdfa Ok, szkoda zachodu. Stworzyłem sobie drugą wersję przepisu i w PDFie jest ok. Tamtą wyrzucę. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam Na widoku PDFa jak zrobisz ctrl+shirt+r to też powinno zadziałać. Tak też zrobiłem. I działa. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drapichrust Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Jeszcze jedno. Dziś uwarzyłem wczorajszy przepis. Czy nie powinien on teraz widnieć w "Moje warki"? Jedną mam na cichej i jest. Tą mam w statusie "fermentacja burzliwa" ale jest tylko widoczna gdy kliknę na zakładkę pulpit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Jeszcze jedno. Dziś uwarzyłem wczorajszy przepis. Czy nie powinien on teraz widnieć w "Moje warki"? Jedną mam na cichej i jest. Tą mam w statusie "fermentacja burzliwa" ale jest tylko widoczna gdy kliknę na zakładkę pulpit. Zaraz napiszę do Ciebie wiadomość prywatną, żeby nie spamowąć tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alert Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Dlaczego straty w trakcie gotowania wpływają na ekstrakt przed gotowaniem? Rozumiem, że te te straty odpowiadają za chmieliny po gotowaniu, ponieważ jest osobne ustawienie dla procentu odparowania. Jeśli tak to według mnie powinny wpływać tylko na objętość przed gotowaniem. Edytowane 11 Stycznia 2017 przez alert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Dlaczego straty w trakcie gotowania wpływają na ekstrakt przed gotowaniem? Rozumiem, że te te straty odpowiadają za chmieliny po gotowaniu, ponieważ jest osobne ustawienie dla procentu odparowania. Jeśli tak to według mnie powinny wpływać tylko na objętość przed gotowaniem. Masz 100% rację, jak to projektowałem to miało to dla mnie sens ale rzeczywiście nie powinno to mieć wpływu na gęstość przed gotowaniem. Poprawię to jak najszybciej. Dzięki za zwrócenie na to uwagi! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Mnie na win10 phonie muli strasznie strona przy doczytywaniu kolejnych składników w recepturach. Aplikacja na WP byłaby nieoceniona, jesli by sprawnie działała. Tak to tylko PC mi zostaje. Ostatnio zrobiliśmy kilka optymalizacji, mam nadzieję, że chociaż trochę przyspieszy na Windowsie Phone Po wstępnym rozeznaniu tematu, wiem, że w obecnej chwili nie będziemy w stanie stworzyć nawet jednej aplikacji natywnej bo koszt na jedną platformę to minimum kilka tysięcy procent tego co do tej pory zarobiliśmy na dostępach PRO... . Bez jakiejś zorganizowanej akcji przez np. crowdfunding po prostu tego nie uciągniemy. luki161 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Dlaczego straty w trakcie gotowania wpływają na ekstrakt przed gotowaniem? Rozumiem, że te te straty odpowiadają za chmieliny po gotowaniu, ponieważ jest osobne ustawienie dla procentu odparowania. Jeśli tak to według mnie powinny wpływać tylko na objętość przed gotowaniem. Masz 100% rację, jak to projektowałem to miało to dla mnie sens ale rzeczywiście nie powinno to mieć wpływu na gęstość przed gotowaniem. Poprawię to jak najszybciej. Dzięki za zwrócenie na to uwagi! Pozdrawiam Czy po poprawieniu błędu, przy już zapisanych recepturach wartości te skorygują się automatycznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Dlaczego straty w trakcie gotowania wpływają na ekstrakt przed gotowaniem? Rozumiem, że te te straty odpowiadają za chmieliny po gotowaniu, ponieważ jest osobne ustawienie dla procentu odparowania. Jeśli tak to według mnie powinny wpływać tylko na objętość przed gotowaniem.Masz 100% rację, jak to projektowałem to miało to dla mnie sens ale rzeczywiście nie powinno to mieć wpływu na gęstość przed gotowaniem. Poprawię to jak najszybciej. Dzięki za zwrócenie na to uwagi! PozdrawiamCzy po poprawieniu błędu, przy już zapisanych recepturach wartości te skorygują się automatycznie?Postaramy się zrobić tak aby zmiana była również widoczna w starych przepisach. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revolut Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Jest możliwość dodania warki z "popłuczyn" po RISie? Fajnie byłoby móc to zarchiwizować, ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Czyli robię RISa wg przepisu który mam zapisany w bazie i nie wiem czy i jak można dodać warkę stouta, który powstanie z reszty wysłodzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alert Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Dlaczego straty w trakcie gotowania wpływają na ekstrakt przed gotowaniem? Rozumiem, że te te straty odpowiadają za chmieliny po gotowaniu, ponieważ jest osobne ustawienie dla procentu odparowania. Jeśli tak to według mnie powinny wpływać tylko na objętość przed gotowaniem. Masz 100% rację, jak to projektowałem to miało to dla mnie sens ale rzeczywiście nie powinno to mieć wpływu na gęstość przed gotowaniem. Poprawię to jak najszybciej. Dzięki za zwrócenie na to uwagi! Pozdrawiam Przy okazji wprowadzania zmian sprawdź jeszcze straty przy chmieleniu na zimno bo z tego co pamiętam to też wpływały na ekstrakt przed gotowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Dlaczego straty w trakcie gotowania wpływają na ekstrakt przed gotowaniem? Rozumiem, że te te straty odpowiadają za chmieliny po gotowaniu, ponieważ jest osobne ustawienie dla procentu odparowania. Jeśli tak to według mnie powinny wpływać tylko na objętość przed gotowaniem. Masz 100% rację, jak to projektowałem to miało to dla mnie sens ale rzeczywiście nie powinno to mieć wpływu na gęstość przed gotowaniem. Poprawię to jak najszybciej. Dzięki za zwrócenie na to uwagi! Pozdrawiam Przy okazji wprowadzania zmian sprawdź jeszcze straty przy chmieleniu na zimno bo z tego co pamiętam to też wpływały na ekstrakt przed gotowaniem. Tak zrobię dzięki! Jest możliwość dodania warki z "popłuczyn" po RISie? Fajnie byłoby móc to zarchiwizować, ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Czyli robię RISa wg przepisu który mam zapisany w bazie i nie wiem czy i jak można dodać warkę stouta, który powstanie z reszty wysłodzin. Niestety ale nie mamy możliwości dodawania warek z wysłodzin, ale postaramy się coś z tym zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mapak Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Czy ktoś się orientuje dlaczego program nie podaje wydajności na końcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Czy ktoś się orientuje dlaczego program nie podaje wydajności na końcu? Cześć, o jakiej wydajności na końcu mówisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mapak Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Czy ktoś się orientuje dlaczego program nie podaje wydajności na końcu? Cześć, o jakiej wydajności na końcu mówisz? W warce. -. 3.Fermentacja burzliwa: jest, prognozowana gęstość rozmiar ze stratami właściwa wydajność warzelni (tutaj nic nie ma) IBU dla warki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Czy ktoś się orientuje dlaczego program nie podaje wydajności na końcu? Cześć, o jakiej wydajności na końcu mówisz? W warce. -. 3.Fermentacja burzliwa: jest, prognozowana gęstość rozmiar ze stratami właściwa wydajność warzelni (tutaj nic nie ma) IBU dla warki Wyślij mi screen na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrmrooz Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 U mnie też tego nie ma. Poszło z fona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 U mnie też tego nie ma. Poszło z fona Ok, dzięki za cynk będziemy to sprawdzali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Cześć, już wiem co jest grane, jeszcze nie jestem pewien czy będziemy w stanie to automatycznie przeliczyć dla starych warek ale spróbujemy powalczyć. Najpóźniej w piątek pójdzie update. U mnie też tego nie ma.Poszło z fona Czy ktoś się orientuje dlaczego program nie podaje wydajności na końcu? Cześć, o jakiej wydajności na końcu mówisz? W warce. -. 3.Fermentacja burzliwa: jest, prognozowana gęstość rozmiar ze stratami właściwa wydajność warzelni (tutaj nic nie ma) IBU dla warki Mapak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Cześć, już wiem co jest grane, jeszcze nie jestem pewien czy będziemy w stanie to automatycznie przeliczyć dla starych warek ale spróbujemy powalczyć. Najpóźniej w piątek pójdzie update. U mnie też tego nie ma. Poszło z fona Czy ktoś się orientuje dlaczego program nie podaje wydajności na końcu? Cześć, o jakiej wydajności na końcu mówisz? W warce. -. 3.Fermentacja burzliwa: jest, prognozowana gęstość rozmiar ze stratami właściwa wydajność warzelni (tutaj nic nie ma) IBU dla warki Zgodnie z zapowiedziami, w piątek została wrzucona poprawka związana z wydajnością. Przeliczyliśmy ją również na nowo dla starych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 A co z poprawką ilości blg przy stratach z gotowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 A co z poprawką ilości blg przy stratach z gotowania? Cały czas o tym pamiętam ale okazało się, że tam jest trochę więcej problemów niż na początku sądziłem. Temat na pewno będzie podjęty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się