Skocz do zawartości

BREWNESS.com - startup dla piwowarów domowych


brewness

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Edytowałem tekst w czasie gdy odpisałeś :)

Sekunda zaraz rzucę okiem na tego pdfa :)

 

Ok, szkoda zachodu. Stworzyłem sobie drugą wersję przepisu i w PDFie jest ok. Tamtą wyrzucę.

Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam :)

 

 

Na widoku PDFa jak zrobisz ctrl+shirt+r to też powinno zadziałać. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

 

Edytowałem tekst w czasie gdy odpisałeś :)

Sekunda zaraz rzucę okiem na tego pdfa :)

 

Ok, szkoda zachodu. Stworzyłem sobie drugą wersję przepisu i w PDFie jest ok. Tamtą wyrzucę.

Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam :)

 

 

Na widoku PDFa jak zrobisz ctrl+shirt+r to też powinno zadziałać. 

 

Tak też zrobiłem. I działa. Dzięki :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze jedno. Dziś uwarzyłem wczorajszy przepis. Czy nie powinien on teraz widnieć w "Moje warki"? Jedną mam na cichej i jest. Tą mam w statusie "fermentacja burzliwa" ale jest tylko widoczna gdy kliknę na zakładkę pulpit.

Zaraz napiszę do Ciebie wiadomość prywatną, żeby nie spamowąć tematu :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dlaczego straty w trakcie gotowania wpływają na ekstrakt przed gotowaniem? Rozumiem, że te te straty odpowiadają za chmieliny po gotowaniu, ponieważ jest osobne ustawienie dla procentu odparowania. Jeśli tak to według mnie powinny wpływać tylko na objętość przed gotowaniem.

Edytowane przez alert
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dlaczego straty w trakcie gotowania wpływają na ekstrakt przed gotowaniem? Rozumiem, że te te straty odpowiadają za chmieliny po gotowaniu, ponieważ jest osobne ustawienie dla procentu odparowania. Jeśli tak to według mnie powinny wpływać tylko na objętość przed gotowaniem.

 

Masz 100% rację, jak to projektowałem to miało to dla mnie sens ale rzeczywiście nie powinno to mieć wpływu na gęstość przed gotowaniem. Poprawię to jak najszybciej. Dzięki za zwrócenie na to uwagi! Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mnie na win10 phonie muli strasznie strona przy doczytywaniu kolejnych składników w recepturach. Aplikacja na WP byłaby nieoceniona, jesli by sprawnie działała. Tak to tylko PC mi zostaje. :(

 

Ostatnio zrobiliśmy kilka optymalizacji, mam nadzieję, że chociaż trochę przyspieszy na Windowsie Phone :)

 

Po wstępnym rozeznaniu tematu, wiem, że w obecnej chwili nie będziemy w stanie stworzyć nawet jednej aplikacji natywnej bo koszt na jedną platformę to minimum kilka tysięcy procent tego co do tej pory zarobiliśmy na dostępach PRO... . Bez jakiejś zorganizowanej akcji przez np. crowdfunding po prostu tego nie uciągniemy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dlaczego straty w trakcie gotowania wpływają na ekstrakt przed gotowaniem? Rozumiem, że te te straty odpowiadają za chmieliny po gotowaniu, ponieważ jest osobne ustawienie dla procentu odparowania. Jeśli tak to według mnie powinny wpływać tylko na objętość przed gotowaniem.

Masz 100% rację, jak to projektowałem to miało to dla mnie sens ale rzeczywiście nie powinno to mieć wpływu na gęstość przed gotowaniem. Poprawię to jak najszybciej. Dzięki za zwrócenie na to uwagi! Pozdrawiam

Czy po poprawieniu błędu, przy już zapisanych recepturach wartości te skorygują się automatycznie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dlaczego straty w trakcie gotowania wpływają na ekstrakt przed gotowaniem? Rozumiem, że te te straty odpowiadają za chmieliny po gotowaniu, ponieważ jest osobne ustawienie dla procentu odparowania. Jeśli tak to według mnie powinny wpływać tylko na objętość przed gotowaniem.

Masz 100% rację, jak to projektowałem to miało to dla mnie sens ale rzeczywiście nie powinno to mieć wpływu na gęstość przed gotowaniem. Poprawię to jak najszybciej. Dzięki za zwrócenie na to uwagi! Pozdrawiam
Czy po poprawieniu błędu, przy już zapisanych recepturach wartości te skorygują się automatycznie?
Postaramy się zrobić tak aby zmiana była również widoczna w starych przepisach.

 

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jest możliwość dodania warki z "popłuczyn" po RISie?

 

Fajnie byłoby móc to zarchiwizować, ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać.

 

Czyli robię RISa wg przepisu który mam zapisany w bazie i nie wiem czy i jak można dodać warkę stouta, który powstanie z reszty wysłodzin.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Dlaczego straty w trakcie gotowania wpływają na ekstrakt przed gotowaniem? Rozumiem, że te te straty odpowiadają za chmieliny po gotowaniu, ponieważ jest osobne ustawienie dla procentu odparowania. Jeśli tak to według mnie powinny wpływać tylko na objętość przed gotowaniem.

 

Masz 100% rację, jak to projektowałem to miało to dla mnie sens ale rzeczywiście nie powinno to mieć wpływu na gęstość przed gotowaniem. Poprawię to jak najszybciej. Dzięki za zwrócenie na to uwagi! Pozdrawiam

 

Przy okazji wprowadzania zmian sprawdź jeszcze straty przy chmieleniu na zimno bo z tego co pamiętam to też wpływały na ekstrakt przed gotowaniem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dlaczego straty w trakcie gotowania wpływają na ekstrakt przed gotowaniem? Rozumiem, że te te straty odpowiadają za chmieliny po gotowaniu, ponieważ jest osobne ustawienie dla procentu odparowania. Jeśli tak to według mnie powinny wpływać tylko na objętość przed gotowaniem.

 

Masz 100% rację, jak to projektowałem to miało to dla mnie sens ale rzeczywiście nie powinno to mieć wpływu na gęstość przed gotowaniem. Poprawię to jak najszybciej. Dzięki za zwrócenie na to uwagi! Pozdrawiam

 

Przy okazji wprowadzania zmian sprawdź jeszcze straty przy chmieleniu na zimno bo z tego co pamiętam to też wpływały na ekstrakt przed gotowaniem.

 

 

Tak zrobię :) dzięki!

 

Jest możliwość dodania warki z "popłuczyn" po RISie?

 

Fajnie byłoby móc to zarchiwizować, ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać.

 

Czyli robię RISa wg przepisu który mam zapisany w bazie i nie wiem czy i jak można dodać warkę stouta, który powstanie z reszty wysłodzin.

 

Niestety ale nie mamy możliwości dodawania warek z wysłodzin, ale postaramy się coś z tym zrobić :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

Czy ktoś się orientuje dlaczego program nie podaje wydajności na końcu?

 

Cześć,

 

o jakiej wydajności na końcu mówisz?

 

W warce. -. 3.Fermentacja burzliwa: jest, 

prognozowana gęstość

rozmiar ze stratami

właściwa wydajność warzelni (tutaj nic nie ma)

IBU dla warki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy ktoś się orientuje dlaczego program nie podaje wydajności na końcu?

 

Cześć,

 

o jakiej wydajności na końcu mówisz?

 

W warce. -. 3.Fermentacja burzliwa: jest, 

prognozowana gęstość

rozmiar ze stratami

właściwa wydajność warzelni (tutaj nic nie ma)

IBU dla warki

 

 

Wyślij mi screen na priv.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć,

już wiem co jest grane, jeszcze nie jestem pewien czy będziemy w stanie to automatycznie przeliczyć dla starych warek ale spróbujemy powalczyć.

 

Najpóźniej w piątek pójdzie update.

 

U mnie też tego nie ma.

Poszło z fona

 

 

 

Czy ktoś się orientuje dlaczego program nie podaje wydajności na końcu?

 

Cześć,

 

o jakiej wydajności na końcu mówisz?

 

W warce. -. 3.Fermentacja burzliwa: jest, 

prognozowana gęstość

rozmiar ze stratami

właściwa wydajność warzelni (tutaj nic nie ma)

IBU dla warki

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Cześć,

już wiem co jest grane, jeszcze nie jestem pewien czy będziemy w stanie to automatycznie przeliczyć dla starych warek ale spróbujemy powalczyć.

 

Najpóźniej w piątek pójdzie update.

 

U mnie też tego nie ma.

 

Poszło z fona

 

 

 

Czy ktoś się orientuje dlaczego program nie podaje wydajności na końcu?

 

Cześć,

 

o jakiej wydajności na końcu mówisz?

 

W warce. -. 3.Fermentacja burzliwa: jest, 

prognozowana gęstość

rozmiar ze stratami

właściwa wydajność warzelni (tutaj nic nie ma)

IBU dla warki

 

 

 

Zgodnie z zapowiedziami, w piątek została wrzucona poprawka związana z wydajnością. Przeliczyliśmy ją również na nowo dla starych warek :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.