grzechu_k Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 No, Krzysiu idziesz ostro... A co do wentylacji nie martwiłbym się o to. Wg mnie powietrza z zewnątrz tam starczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Wygląda to super. Powodzenia w realizacji. Konieczna będzie 'dokrętka' kolejnego odcinka do wizytówki Twojego Browaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 (edytowane) Regał pospawany ale dzisiaj musiałem swoje odcierpieć bo część elementów musiałem przytrzymać drugą rączką bez maski i sie lekko naświetliłem. Pomocnika spawacza nie posiadam ale jak widać na zdjęciu są chętni Zdjęcia regału nie daję bo już zastawiony tak że ledwo widać. Edytowane 28 Lipca 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 No Josef ostatnio mało mnie na forum ,a tu takie zmiany.Może we wrześniu zorganizuje jakieś spotkanie w Sudetach to zrobisz nam prelekcje na temat nowego browaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Zibi wrzesień może się okazać pracowity ale pierwszy weekend rezerwuję na Cieszyn i Bracką Jesień może wreszcie uda się wam zebrać "kworum" i dojedziecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 No nie wiem czy na Bracką Jesień się wybierzemy,ale może jakoś się nam uda coś zorganizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Przed wakacjami udało sklecić się jeszcze filtrator. Mieszadło mam nadzieje czekać będzie na mnie gotowe jak wrócę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Mieszadło jeszcze nie zrobione , ale za to pokrywa do kotła warzelnego już u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Kolejny element układanki gotowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 będą dwie czujki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Tak, Przynajmniej na razie chce zobaczyć jak się temperatury będą rozkładać w garze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Josefik, to mieszadło według mnie nie wygląda dobrze. Nie za bardzo nadaje się do zacieru. Będzie stawiało bardzo duży opór i mocno napowietrzało zacier. Te pionowe elementy w ogóle nie są potrzebne. Zacier trzeba mieszać od dołu, aby się nie przegrzewał. Jest na tyle gęsty, że poruszająca się warstwa cieczy pociąga następną, a ta następną i w efekcie ciecz porusza się łagodnie aż do samej powierzchni - wtedy jest dobrze. Mieszadło, dla normalnych zacierów (takich które nie są skrajnie gęste), powinno wyglądać jak śmigło samolotu, delikatne i lekko skręcone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Wojtek, miałem kilka wersji mieszadła, a zaczynałem właśnie od śmigła. Po prostu ewoluuje ;) Jak będzie opowiem po testach. Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Ciepły weekend więc popchnąłem do przodu trochę prace wykończeniowe na zewnątrz, zdecydowałem się jednak na zainstalowanie dodatkowego nawiewu - kosztem drzwi które i ta nie były używane od czasu przeniesienia browaru do garażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Z tego komina kiedy poleci dymek, będzie można powiedzieć jak w Rzymie "habemus birra" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Z tego komina kiedy poleci dymek, będzie można powiedzieć jak w Rzymie "habemus birra" "Serdecznie postrafiam wsistkich piwowaruf" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Z tego komina kiedy poleci dymek' date=' będzie można powiedzieć jak w Rzymie "habemus birra" [/quote']"Serdecznie postrafiam wsistkich piwowaruf" Scherdetschnie possdraffiam wschistkich piffowaruff" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Ooo :rolleyes: znalazł się kolega znający ten dialekt . Jak przyjdzie co do czego to biorę Cię na tłumacza i rzecznika prasowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Ooo :rolleyes: znalazł się kolega znający ten dialekt . Jak przyjdzie co do czego to biorę Cię na tłumacza i rzecznika prasowego. Tak jest kardynale, wszak, nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Zrobiłes dziurkę na dole kominka? Zimą będzie się tam skraplać co nie co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 To jest trójnik, tam jest dziura 315mm Muszę tylko siatką owinąć coby robaczki nie wchodziły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Ten komin co masz przypomina wiadro ocynkowane (właśnie mi jedno zginęło podczas remontu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Ten komin co masz przypomina wiadro ocynkowane (właśnie mi jedno zginęło podczas remontu ) Oj Grzesiu, wiesz jak czasem mało trzeba żeby paserem albo złodziejem zostać przynajmniej tu na forum. Podaj numer seryjny wiaderka pomogę szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 (edytowane) Sprawdzę sam - wiaderko mam zachipowane... drugie ma założonego GPSa - to nie zginęło. Edytowane 12 Września 2011 przez grzechu_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 (edytowane) Duży postęp w tym tygodniu Od poniedziałku męczyłem instalacje wodną z powodzeniem. A dziś jaka niespodzianka przyszedł fachowiec od gazu Co prawda palniki jeszcze nie działają /brakuje tylko giętkich wężyków do podłączenia/ ale cała instalacja już podciągnięta pod taborety. Edytowane 24 Września 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi