josefik Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Tak, nie ma co przesadzać z tymi pokazami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Raczej myślałem o powrocie przez Wrocław , tak, tak, przejedź się nowym mostem i AOW. Wrażenia bezcenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 (edytowane) Ale się zrobiło! Zjedzona tylko jedna litera i z tego aż takie halo Maxhot i jest jedna rzecz, której nienawidzę. Jej skrót europejski to NBL... Niestety to siła wyższa. Edytowane 11 Października 2011 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Raczej myślałem o powrocie przez Wrocław ' date='[/quote']tak, tak, przejedź się nowym mostem i AOW. Wrażenia bezcenne Bezcenna to wizyta na Rydygiera lub Szczęśliwej Za resztę zaplacę kartą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 W sobotę robię prapremierę i zamierzam uwarzyć piwo żurawinowe. W życiu czegoś takiego nie robiłem, z piciem też jest różnie ale bardzo smakują mi piwa aromatyzowane z OPATA. Myślę nad recepturą, coś takiego mi wpadło i przerobiłem na swoje gusta i potrzeby. Nie wiem jak sprawa z dosłodzeniem mam w rezerwie 2kg ksylitolu wystarczy? Sugestie i dobre rady mile widziane 22 kg pilzneński 2 kg Crystal Malt 3 kg Biscuit 1 kg płatki ryżowe 1 kg płatki żytnie 0,15 kg słód czekoladowy 7 kg żurawina świeża 20 min. 50 g Hallertau spalter - początek gotowania 100 g Hallertau spalter 20 min. 50 g Cascade 1 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 22 kg pilzneński2 kg Crystal Malt 3 kg Biscuit 1 kg płatki ryżowe 1 kg płatki żytnie 0,15 kg słód czekoladowy . Zasyp wyglada kosmcznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Ja dodawałem przesmażone owoce do fermentacji burzliwej (gruszki) ale sugerowałem się recepturami na "pumpkin ale" i inne piwa z dodatkiem owoców z Dogfish Head, aromat pięknie przedostał się do piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 W sobotę robię prapremierę i zamierzam uwarzyć piwo żurawinowe. W życiu czegoś takiego nie robiłem, z piciem też jest różnie ale bardzo smakują mi piwa aromatyzowane z OPATA. Myślę nad recepturą, coś takiego mi wpadło i przerobiłem na swoje gusta i potrzeby. Nie wiem jak sprawa z dosłodzeniem mam w rezerwie 2kg ksylitolu wystarczy? Sugestie i dobre rady mile widziane 22 kg pilzneński 2 kg Crystal Malt 3 kg Biscuit 1 kg płatki ryżowe 1 kg płatki żytnie 0,15 kg słód czekoladowy 7 kg żurawina świeża 20 min. 50 g Hallertau spalter - początek gotowania 100 g Hallertau spalter 20 min. 50 g Cascade 1 min. Musi być 7 kg żurawina sporo ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Żurawinowe, 100 litrów żurawinowego? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Myślę zrobić pół na pół żurawinowe i ale. Raptem 2 kegi i skrzyneczka żurawinowego, mam nadzieję ze coś z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Powodzenia zobaczymy może powstanie nowy przepis warto eksperymentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Patrząc na te ilości już wiem do czego Ci tyle słodu O której popełniasz to piwo? Jak od rana to znaczy, że się w pracy nudzić nie będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 22 kg pilzneński2 kg Crystal Malt 3 kg Biscuit 1 kg płatki ryżowe 1 kg płatki żytnie 0,15 kg słód czekoladowy Ależ ten zasyp wygląda. Mnie wystarczyłoby to na prawie 2 miesiące warzenia. Ale ja to maluczki jestem Powodzenia w warzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Prace wykończeniowe / bardziej w sensie ze już mam dość :)/ trwają. Tak będzie wyglądać moje centrum dowodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Zestaw pierwsza klasa,robiąc warki 100 l ciekawe jak często będziesz zacierać ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Josefik jak się sprawuje mieszadło?. Czemu pompę masz założoną przodem do kafelek, w tym położeniu nie masz praktycznie dojscia do pompy, nie zapowietrza się i nie czyścisz jej?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Przypuszczam, że przy myciu kotła warzelnego i tak trzeba będzie odkręcić go od pompy, więc sprawa będzie prosta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 (edytowane) Mam zrobione odpowietrzanie. Jeśli chodzi oczyszczenie to mam zrobiony obieg zamknięty nazwijmy to CIP. Będę robił dwa cykle płukania. Plus dezynfekcja do ostatniej wody płuczącej. edit Mieszadło działa ale prawdziwy test będzie teraz przy pełnym zasypie. Edytowane 13 Października 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Mam zrobione odpowietrzanie. Jeśli chodzi oczyszczenie to mam zrobiony obieg zamknięty nazwijmy to CIP. Będę robił dwa cykle płukania. Plus dezynfekcja do ostatniej wody płuczącej.edit Mieszadło działa ale prawdziwy test będzie teraz przy pełnym zasypie. Myślę, że za tydzień zrobimy audyt, ponieważ kolejnym krokiem powinno być wdrożenie HACCP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Myślę, że za tydzień zrobimy audyt, ponieważ kolejnym krokiem powinno być wdrożenie HACCP też mogę się dołączyć do audytu HACCPowego jakieś doświadczenie kierunkowe w tej kwestii mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Krzysiek będzie musiał chyba jakiś namiot ustawić bo w garażu się wszyscy nie zmieszczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Krzysiek będzie musiał chyba jakiś namiot ustawić bo w garażu się wszyscy nie zmieszczą Wynajmie stadion Lecha i ustawi tam telebimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 A po ile będą bilety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 (edytowane) To już mały zlot piwowarów się robi . Podjąłem odpowiednie kroki, dziecko jedzie na weekend do babci, a ja nie jadę na giełdę do Tychów, co by nad tym w całości zapanować. Zwiedzanie browaru połączone z warzeniem /jeśli będzie trzeba/ w podgrupach , Liczę że Wogosz jakiś wykład zrobi n.t. słodu, może być ten sam co na WWP i tak nikt tego nie słuchał A Jankowi zorganizujemy warzenie GCh. Podsumowując Stara Pipa stoi dla Was otworem Edytowane 13 Października 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Krzysiek będzie musiał chyba jakiś namiot ustawić bo w garażu się wszyscy nie zmieszczą Wynajmie stadion Lecha i ustawi tam telebimy Za daleko , może hala Stali ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się