Sojer Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 W warzelni bylo Was tylu, ze az sciany cie powyginaly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 W warzelni bylo Was tylu, ze az sciany cie powyginaly. To od temperatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Podziękowania dla Gospodarzy za ugoszczenie, dla Współimprezowiczów (i Gospodarzy!) za zabawę w świetnej atmosferze. Nowe zabawki Josefika są naprawdę fajne. Krzyś - jak będziesz miał problem co zrobić z nadmiarem piwa (z prawie 100-litrowych warek) - daj znać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 I ostatnie. Widzę że do fotografowania używałeś rybie ok jakiej firmy słoik (obiektyw). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Warka z żurawinowym przelana na cichą pomiar blg piwa z drożdżami T-58 - zeszła to 7,5 °Blg z Wyeast 1098 7,3°C Smak żurawiny jest wyczuwalny i jest powiedziałbym słodko-kwaśna. Smak ciekawy, może jeszcze trochę pokombinuje przy rozlewie z dosładzaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Kabel u nas z internetu zajumali i dopiero teraz piszę Serdeczne podziękowania dla Natalii i Josefa za ciepłą i wyjątkowo smaczną gościnę Dzięki współbiesiadnikom za wesołą i sympatyczną atmosferę poznałem nowych wspaniałych piwowarów i piwowarkę (byłbym zapomniał) Jak dla mnie browar pod starą pipą imponujący Już mnie swieżbi żeby zorganizować imprezkę piwną w górach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Warka z żurawinowym przelana na cichą pomiar blg piwa z drożdżami T-58 - zeszła to 7,5 °Blg z Wyeast 1098 7,3°C Smak żurawiny jest wyczuwalny i jest powiedziałbym słodko-kwaśna. Smak ciekawy, może jeszcze trochę pokombinuje przy rozlewie z dosładzaniem. Jaki kolor ma piwko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) chyba kiedys bede musial sie wprosic do Ciebie na prezentacje instalacji w browarze ogolnie swietny pomysl, ja to bym z checia zwiedzil wszystkie browary domowe w ktorych jest cos bardziej skomplikowanego niz w mojej instalacji (garnek, fermentatory, kuchenka...) Edytowane 24 Października 2011 przez sebpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KasiaZ Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 To ja też skrobnę troszkę. Bardzo dziękuję za wspólne biesiadowanie, pyszności na talerzu i w kufelku:) Miło było spotkać znajomych i poznać kolejnych:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Przykro mi że nie byłem na imprezie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Warka z żurawinowym przelana na cichą pomiar blg piwa z drożdżami T-58 - zeszła to 7' date='5 °Blg z Wyeast 1098 7,3°C Smak żurawiny jest wyczuwalny i jest powiedziałbym słodko-kwaśna. Smak ciekawy, może jeszcze trochę pokombinuje przy rozlewie z dosładzaniem.[/quote'] Jaki kolor ma piwko. Piwo ma kolor brązowy /z racji użytego słodu czekoladowego/ przebija przez niego trochę czerwieni, , ale będzie też wersja podrasowana krwiście czerwona ale to dopiero przy zlewaniu do kegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Cieszę się że impreza wypaliła i co tu dużo mówić - mam nadzieje ze będzie cykliczna - co nie znaczy że na rowerach będziecie musieli przyjeżdżać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 I ostatnie. Widzę że do fotografowania używałeś rybie ok jakiej firmy słoik (obiektyw). Samyang 8mm. Głownie tym robiłem, bo ciasno a ludzi sporo. No i fajne czasami efekty wychodzą a i zdjęcia nie miały być techniczne. Będzie jeszcze filmik, ale to trochę potrwa. Zająłem się fotami i nie podziękowałem od siebie. Więc w tym miejscu chciałbym podziękować za całokształt. Szczególne podziękowania dla Gospodyni za jak zwykle przepyszny wegetariański posiłek!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Jaka masz puszkę (aparat) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Pamietam czasy, gdy krolowaly zenitary, ale one mialy 16 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Jak już wszyscy biesiadnicy się uzewnętrznili, to może trochę i ja Na samym początku chciałbym podziękować Natalii za tak wspaniałe ugoszczenie /śniadanko mogli spożyć nieliczni/ Serdeczne dzięki dla Josefa za gościnę i udostępnienie sprzętu, oraz nie przeszkadzanie w warzeniu Wielkie dzięki dla wszystkich współbiesiadników: KasiZ , wogoszowi i dżonemu, jacerowi, Zibiemu i Rubezahlowi, kliszom oraz Maciejowi :) Atmosfera była wspaniała, bo inna w takim towarzystwie być nie mogła , warzone piwo zostanie prawdopodobnie hitem, większym od tegorocznego GCH, który nie miał takiej oprawy podczas warzenia jak "IPA by Josefik" . Życzył bym sobie więcej takich spotkań, choć pewnie gospodarze, jak i miejscowe koty, mogli by nie zdzierżyć kolejnego najazdu tylu "piwnych zboczeńców" Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI :beer: jarkus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Powiem ci tylko, że śniadanie też było ful wypas. Z plackiem. A żurek zibiego momentalnie postawił mnie na nogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Widzisz Przemo, mieliśmy zostać na drugie śniadanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Ktoś został na obiedzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Widzisz Przemo, mieliśmy zostać na drugie śniadanie Co się odwlecze to nie uciecze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Jaka masz puszkę (aparat) Lekki OT, ale się chyba josefik nie obrazi. Do pracy używam canona 5D. Z przyczyn oczywistych zabrałem drugie body czyli 50D. Najczęściej jednak pracuje analogowo na średnim formacie głównie Pentaconem. Pamietam czasy, gdy krolowaly zenitary, ale one mialy 16 mm Dalej jest to jedno z lepszych szkieł w tym przedziale ogniskowej. Powiem ci tylko, że śniadanie też było ful wypas. tongue Z plackiem. A żurek zibiego momentalnie postawił mnie na nogi. Następnym razem zostaję na noc, bo czuję straszny niedosyt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Ktoś został na obiedzie ? Tego nie wiem, ale miałeś Andrzejku być na spotkaniu, bo wszystko jak wszystko ale "Atak Chmielu" przy Josefikowym IPA to popierdułka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Jeżeli wypali następne warzenie to przywiozę trochę żywych ryb do żarełka. Żywych czyli sprawionych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Najlepiej przed Wigilią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 To może na Mikołaja? Premiera GCH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się