Sojer Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Jeżeli wypali następne warzenie to przywiozę trochę żywych ryb do żarełka. Żywych czyli sprawionych Koty sie uciesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 przeczytałem całą relację , przeglądnąłem zdjęcia i po prostu żal ze mnie tam nie było no cóż mam nadzieję że chociaż kiedyś spróbuję piwa z tego warzenia oczywiście pozdrowienia dla wszystkich piwowarów i piwowarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Nic się Adam nie martw, otworzysz swój to się zwalimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Nic się Adam nie martw, otworzysz swój to się zwalimy Dosłownie i w przenośni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 nie ma sprawy trzymam was za słowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) Warka 142 została zakegowana jako pierwsza w sezonie. Piwo na drożdżach 1098 zeszło do 7°Blg i w smaku wydaje sie słodkie ale też jest w nim goryczka pochodząca raczej od żurawiny niż chmielu. Natomiast z piwem na T58 niestety jest dużo gorzej. piwo nie zostało na poziomie 7,5°Blg i jest wyczuwalny winny posmak, coś sie musiało do niego dobrać. Piwo też zakegowałem licząc ze jeśli się smak nie poprawi będę rozlewał jako wino musujące Warka 143 zjechała z 15,6 na 7°Blg i nie wygląda żebyśmy podczas imprezy coś spaprali Edytowane 30 Października 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) ... nie wygląda żebyśmy podczas imprezy coś spaprali Przy stole był fajny tekst - jak poszedłeś do garażu: "idźcie zobaczyć to tam robi, bo Wam jeszcze warkę sp...doli." Dla mnie tekst imprezy! Zgadnij czyj, do kogo? Edytowane 30 Października 2011 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 ... nie wygląda żebyśmy podczas imprezy coś spaprali Przy stole był fajny tekst - jak poszedłeś do garażu: "idźcie zobaczyć to tam robi' date=' bo Wam jeszcze warkę sp...doli." Zgadnij czyj, do kogo?[/quote'] Zgaduję - Przemo do Janka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Zgaduję - Przemo do Janka ? Byłeś szybszy niż mój edit (masz u mnie piwo!) - ogólnie do Wogoszów. Janek sorry, tak już jest w towarzystwie przyjęte, jeśli bardzo oponujesz, pisz, mów , będę się pilnował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Tak teraz już wiem ... bo Janek był jak mój cień, jak za długo mnie nie było mnie widać /znaczy coś kombinuje/ to włączała mu się kontrolka z alertem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 He he, pamiętam , pamiętam Jak sobie przypomnę tą wizytę i panującą tam ogólną wesołość i luzik, to nie mogę się doczekać kolejnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 He he...wesołość i luzik...nie mogę się doczekać kolejnej Też: 'He he' i też: 'wesołość i luzik' oraz zdecydowanie: 'nie mogę się doczekać kolejnej' (niekoniecznie u Krzysia - niech Natalia odpocznie od obowiązków). Może uda się wcześniejsze Zimowe Impresje Piwne zorganizować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KasiaZ Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 hahaha Przemo ja myślę, że najbardziej za Toba są stęsknione koty:) No ja nie wiem jak Ty to robisz, że ta płeć piękna (innego gatunku) tak na Ciebie leci:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KasiaZ Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Oj mała korekta powyższy post dotyczy Maćka:) Wybacz Przemek ... no chyba, że to czarowanie sierściuchów u Was rodzinne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Maciej ma dobre serce i dlatego stara się pochylić nad losem wszystkich stworzeń posiadających futro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KasiaZ Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Wiedziałam... dlatego od początku nie miałam szans w tej nierównej walce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Wiedziałam... dlatego od początku nie miałam szans w tej nierównej walce:) Nic straconego, musisz tylko zapuścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 (edytowane) warka 144 pszeniczne skład pilzneński - 8kg pszeniczny - 10kg crystal wheat - 0,12kg Zacieranie 44-45°C - 40 min. 67-68°C - 40 min. 73°C - 10 min. podgrzanie do 78°C chmielenie/dodatki east kent - 20g - 60 min. east kent - 35g - 25 min. drożdże wyeast 3068 wyeast 3056 Edytowane 31 Października 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 (edytowane) Piwo uwarzone Drożdże 3068 zadane w temperaturze 19°C blg 12,2 natomiast 3056 w temp. 13,5°C blg 12,5 Walczę jeszcze niestety z wydajnością - w zeszłym tygodniu nijak nie dało się tego ogarnąć niby była niska \ ale wody trzeba było dolewać Tym razem też nie wstrzeliłem się dobrze, bo przy kompletowaniu receptury w beer tools określiłem ją na poziomie 83% No i znów wody musiałem dolewać Trzecie warzenie z rzędu gdzie wydajność kręci się w granicach 93-94% wg beer tools Trzeba będzie uwierzyć i przyjąć do wiadomości. Edytowane 31 Października 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 To gratulować tylko wydajności nadmiar możesz podsyłać do Gostynia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 (edytowane) W poprzedniej instalacji też tak bywało, zobaczymy czy to norma edit dorzucę jeszcze zdjęcie przełomu - bo konkretny wyszedł. Edytowane 31 Października 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 (edytowane) No gluty to piękne są Edytowane 31 Października 2011 przez maaciej6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżony Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Tak teraz już wiem ... bo Janek był jak mój cień, jak za długo mnie nie było mnie widać /znaczy coś kombinuje/ to włączała mu się kontrolka z alertem Oj tam, ja jestem bardzo ciekawski . Akurat wtedy poszedłem do garażu zsynchronizować timer garażowy z moim . Podobno tylko winni się tłumaczą... Tym razem też nie wstrzeliłem się dobrze, bo przy kompletowaniu receptury w beer tools określiłem ją na poziomie 83% No i znów wody musiałem dolewać Trzecie warzenie z rzędu gdzie wydajność kręci się w granicach 93-94% wg beer tools A jaka Ci wyszła wydajność wg. tego wzoru co Ci podałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Nie wiem, czy to dobrze liczę 0,86xx Słód zmielony bardzo drobno dużo mąki, przytkało sie dwa razy. Pierwszy raz po spuszczeniu połowy brzeczki przedniej, co prawda nie w rurkach ale od podciśnienia, słód mocno zbity się zrobił. Nacinanie niewiele pomagało, wiec mieszadłem złoże potraktowałem. Brzeczka w porównaniu z tą AIPA dużo bardziej klarowna, cofnąłem może 5l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Wydajność na poziomie 93% miałem tylko na słodzie z Optimy, a Ty jaki zacierasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się