Skocz do zawartości

Józek warzy - offline


josefik

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj miał być robiony dubel ale przewód grzewczy z regulatorem musiałem wykorzystać do innych celów ;)

Może uda się uwarzyć jutro po uzupełnieniu sprzętu i doprowadzić fermentownie do używalności.

 

http://img269.imageshack.us/img269/2149/20111128267.jpg

Gratulacje :lol: znowu jest okazja żeby :) :)

Ale to Maciej stawia :lol: wczoraj nawet dzwonił zaniepokojony. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj miał być robiony dubel ale przewód grzewczy z regulatorem musiałem wykorzystać do innych celów :)

Może uda się uwarzyć jutro po uzupełnieniu sprzętu i doprowadzić fermentownie do używalności.

 

http://img269.imageshack.us/img269/2149/20111128267.jpg

Gratulacje ;) znowu jest okazja żeby :) :)

Ale to Maciej stawia :lol: wczoraj nawet dzwonił zaniepokojony. :)

Widzę nawet podobieństwo, wszystkie lubią cyce :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gratuluję Krzysiu powiększenia rodziny. :lol: W najbliższym czasie nie odważę się przyjść do Ciebie z Truflą - żeby kotka jej nie zagryzła. :lol:

u mnie taka miła niespodzianka zazwyczaj była w wersalce lub w szafie z ubraniami:)

Krzysiu szykował się na poród już w zeszłym tygodniu - grzał wodę i zbierał ręczniki.

Edytowane przez grzechu_k
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miał być "dubel ignacowy" ale strasznie się się mi przesypało pilzneńskiego :rolleyes: 5kg wiec na szybko po drobnej korekcie zasypu dark strong będzie. :beer:

 

 

 

warka 147

BDSA

 

słody:

pilsneński - 22 kg.

monachijski - 2 kg

carapils - 1,3kg

cara 50 - 1kg

carabelge - 1kg

płatki jęczmienne - 0,8

cukier karmelizowany - 4 kg

 

chmiele:

admiral 50g - 75 min.

premiant 20g - 45 min.

east kent 40g - 30 min.

east kent 10g - 15 min.

cukier - 15 min.

 

 

 

Zacieranie

65 C- 60 minut

 

Gotowanie

 

Drożdże: gęstwa abbey 2

 

blg początkowe 25 blg :) zakeguję i na Zieloną Górę będzie gotowe :)

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj miał być robiony dubel ale przewód grzewczy z regulatorem musiałem wykorzystać do innych celów :beer:

Może uda się uwarzyć jutro po uzupełnieniu sprzętu i doprowadzić fermentownie do używalności.

 

http://img269.imageshack.us/img269/2149/20111128267.jpg

Czyżby efekt otwarcia warzelni;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

warka 146 z 19.11 zakegowana blg 13,5->2,4

 

Koty czują się dobrze więc pora odciąć zasilanie od inkubatora :) i podłączyć w fermentowni.

Jutro kolejna warka jeszcze się nie zdecydowałem blonde, pale ale, bądź dubbel ignacowy

to zależy czy będę mógł zapaskudzić kuchenkę :)

20111210277.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Młode koty, więc zapachu starej szmaty nie dadzą ;)

No, zejdźcie z kotków. Fajne są.

Moje koty ostatnio zniosły mi do warzelni martwego gołębia, chyba żeby pokazać jakimi są sprawnymi myśliwymi. Wszędzie było pełno piór, nie mówiąc o zapachu padliny...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka 148

blonde

 

słody:

pilsneński - 16 kg.

pale ale - 4,4 kg

abbey - 0,4kg

pszenica prażona - 0,5kg

płatki owsiane - 0,8kg

 

 

 

Zacieranie

zasyp 60°C

62°C- 10 min.

66°C- 40 min.

72°C- 15 min.

 

Chmielenie/zacieranie

marynka 40g - 75min.

challenger 5,6% - 40g - 75min.

sovereign - 4,7% - 50g -75min.

fuggles -4,3% - 60g - 15min.

czas gotowania - 90min.

 

 

Drożdże:

Wyeast Abbey 1214

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.