josefik Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Po robocie Blg początkowe 17° Przemo ja myślę że na tą sesję to zdążysz. Kusi mnie to piwo zabrać do Zielonej jeśli będzie poprawne. Kuli miałby szybciej fajrant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Coś mi się wydaje, że w Zielonej będzie niezły zestaw degustacyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerdzio Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 zakąskę trzeba szykować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Cześć zakąskę trzeba szykować suszcie ryby ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 (edytowane) Cześć zakąskę trzeba szykować suszcie ryby ;-) Raczej suszi, bardzo suszi (następnego dnia) Edytowane 11 Grudnia 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Cześć zakąskę trzeba szykować suszcie ryby ;-) Raczej suszi' date=' bardzo suszi (następnego dnia) [/quote'] A co ty o tym możesz wiedzieć jak ty nigdy nie pijesz ;-)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 zakąskę trzeba szykować Szykuj, szykuj, bo się przyda Grzesiu, ryby ma podobno dostarczyć Jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Grzesiu, ryby ma podobno dostarczyć Jacer gdzie, co, jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Grzesiu' date=' ryby ma podobno dostarczyć Jacer [/quote']gdzie, co, jak? No tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 gdzie, co, jak? Do Zielonej, ryby, osobiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Cześć suszcie ryby ;-) Raczej suszi' date=' bardzo suszi (następnego dnia) [/quote'] A co ty o tym możesz wiedzieć jak ty nigdy nie pijesz ;-)? Jak prowadzę to nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 gdzie' date=' co, jak?[/quote']Do Zielonej, ryby, osobiście A usmażą je nam? Kiedy ta zielonka? Trza będzie się w końcu wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Na początku marca, szczegóły zapoda nasz Piwowar Roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Parę warek już na nowym sprzęcie zrobiłem i mogę powiedzieć że się sprawdza. Palniki maja ukrytą moc, co warka to przełom, co tam przełom powiem - bardzo wyraźny przełom , a z tym bywało różnie. Jednak moc palnika wydaje sie w tym aspekcie wiodąca. No i wydajność wychodzi stabilna nie mniej 93% z beer toolsa /nie licząc tej pijackiej warki co w niej Maciej coś zamoczył/. Tak wiec pełna satysfakcja. Jednego przyzwyczajenia jeszcze nie wypleniłem, czasem podczas zacierania zapominam o kontroli temp. to taki syndrom sterownika Bolka, przyzwyczaić sie łatwo, zapomnieć gorzej. Ale pracuje nad tym i jeszcze żadna kaka się nie zdarzyła. A i z tego wszystkiego zapomniałem skąd ta euforia, ograniczyłem zużycie wody o 50% - dziś przyszedł rachunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Gratulacje :D i dalszego zadowolenia życzę, a co do kontroli temp to tylko termometr z sygnalizatorem spadku temp. pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 ... ograniczyłem zużycie wody o 50%... Wodę to faktycznie oszczędzaj, ale piwa to sobie nie żałuj Tak, dalszego zadowolenia z (wypasionej) warzelni! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Gorzej jak zapomina podgrzewać i czeka aż następna przerwa sama się zrobi. Krzysiu, przyjdź do mnie i zmniejsz mi też rachunki Edytowane 12 Grudnia 2011 przez grzechu_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Gratulacje :/ i dalszego zadowolenia życzę, a co do kontroli temp to tylko termometr z sygnalizatorem spadku temp. pomoże Przemo tu nie o spadek chodzi bo jak wiesz możesz zrobić tak że temperatura nie drgnie na przerwie. Ale czasem przy podgrzewaniu do kolejnej przerwy zdarza mi się zapomnieć o garach wyjść z garażu, a jak sobie przypomnę to wtedy panika . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Gorzej jak zapomina podgrzewać i czeka aż następna przerwa sama się zrobi. Krzysiu, przyjdź do mnie i zmniejsz mi też rachunki Ja po prostu miałem za duże . Zacznij robić po 100l wtedy poczujesz różnicę w kieszeni. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 No to sygnalizacja w drugą stronę. Widziałem gdzieś te "nasze" termometry z taką funkcją. Mi to jest nie potrzebne bo ja mam też stare nawyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 oj tam, ja się kiedyś zdrzemnąłem przy zacieraniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 oj tam, ja się kiedyś zdrzemnąłem przy zacieraniu Moją żonę też zacieranie podobnie fascynuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 No to sygnalizacja w drugą stronę. Widziałem gdzieś te "nasze" termometry z taką funkcją. Mi to jest nie potrzebne bo ja mam też stare nawyki ... ale jak cię nie ma w garażu to powiadomienie SMSem potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 oj tam' date=' ja się kiedyś zdrzemnąłem przy zacieraniu [/quote']Moją żonę też zacieranie podobnie fascynuje Moja narzeczona ostatnio spowodowała że zamiast zacierania 68-65 przez 60 minut zrobiło się 68-60 ponad 100 minut ale piwo wyszło dobre:D nazwałem je: Szybkie Ale haha:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 (edytowane) oj tam' date=' ja się kiedyś zdrzemnąłem przy zacieraniu [/quote']Moją żonę też zacieranie podobnie fascynuje Moja narzeczona ostatnio spowodowała że zamiast zacierania 68-65 przez 60 minut zrobiło się 68-60 ponad 100 minut ale piwo wyszło dobre:D nazwałem je: Szybkie Ale haha:D Ale my w Wasze życie intymne nie wnikamy oraz w to jaki jesteś "szybki" Edytowane 12 Grudnia 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się