mariusz.spa Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Witam, dziś zrobiłem sobie sterowanie lodówki Amica AK 130, urządzenie steruje agregatem chłodziarki gdy jest za ciepło (kontrolka zielona), oraz przewodami grzewczymi zamontowanym w lodówce gdy jest za zimno (kontrolka czerwona), zakresy temperatur i histereza regulowane płynnie, sterownik posiada dwie sondy pomiarowe na dole i górze lodówki , z obu pomiarów wyliczana jest średnia temperatura do sterowania ustawionymi parametrami.Wstawiamy fermentator do środka i zapominamy o nim na jakiś czas Pozdrawiam Mariusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Jak się robi za zimno nie wystarczy wyłączyć chłodzenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz.spa Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Zimą nie wystarczy bo w garażu nie mam ogrzewania , dlatego w okresie zimowym pracuje grzanie, a latem chłodzenie natomiast w okresach przejściowych gdzie w dzień jest ciepło a w nocy zimno potrzebne jedno i drugie żeby temperatura była stabilna i nie było większych jej skoków .Sterownik jest przystosowany do pracy w lecie i zimie bez dodatkowych ustawień, bez względu na temperaturę otoczenia w lodówce temperatura jest stała.Ja po prostu nie mam czasu żeby kontrolować i doglądać dobroci, znajduję tylko czas wieczorem na degustację gigo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Z czego zrobiłeś ten sterownik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michwo1 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Ze zdjęcia wnioskuję że to 2 regulatory temperatury w jednym ESCO DC20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz.spa Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Dokładnie taki jak napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Mac Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 (edytowane) Witam Panowie i Panie, czy ktoś z Was używa tego sterownika do lodówki ? https://allegro.pl/oferta/regulator-temperatury-rt-2c-termostat-do-terrarium-6979498121 Jakie macie z nim doświadczenia? Jeśli nie ten to czy możecie polecić coś z aktualnej oferty alledrogo ? Wiem że ten wątek już był ale 4 lata temu i myślałem że może coś się zmieniło. Z góry dzięki i pozdrawiam Edytowane 27 Czerwca 2019 przez Maciek Mac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawmir Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Ja proponuje abys zaintetesowal sie brewpiless. Sterowanie przez wifi i przyciski. Grzanie i chlodzenie. Wykresy, temp w zaleznosci od blg itdWysłane z mojego Metal przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 28 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 ja mam sterownik wifi od @Malinowy z całą odpowiedzialnością mogę polecić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helcik Opublikowano 28 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Popieram rade kolegi powyzej. sterownik od malinowego jest super. Jedyne co ze musisz sam go "zlozyc" tzn podlaczyc kabelki i gniazdka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Mac Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Jaka jest cena takiego sterownika od Malinowego? Dzięki i pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 u masz ceny sterownika i jego opis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi