Dave Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Dawid z Krakowa się kłania! Przygodę z produkcją domowego piwa co prawda zacząłem kilka dni temu, ale doświadczenie w piciu mam o wiele większe. Forum poczytuję już od kilku dni i raczej jestem z tych którzy więcej czytają niż piszą, jednak mimo wszystko chciałem się przedstawić. Na pierwszy raz zdecydowałem się na piętnowanego przez wszystkich Brew-Kita, Cooper Lager. Zamiast drożdży w zestawie, zaaplikowałem drożdże maurivin lagera 497 i zobaczymy jak wyjdzie pierwsze "piwo". Póki co wszystko przebiega książkowo ale wiadomo, zdecyduje efekt finalny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Dlaczego napiętnowanego. Brewkit to bardzo dobra szkoła dla przyszłych piwowarów. Uczysz się co najważniejsze HIGIENY. Mały błąd i warka w kibel. Ale tylko góra 2-e godz. pracy. Przy prawdziwym warzeniu sory ale tzreba się natyrać. I po to jest potrzebne brewkwitowe przedszkole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Kiedyś brewkit Cooper Lager miał druk/lakier na puszce, teraz na papierku i przyklejony... To było moje pierwsze piwo, trochę rozdałem, resztę spiliśmy z braćmi. Nawet nie wiem czy było zainfekowane, jedyne co pamiętam to ohydną kapslownicę młotkową i zapach rozbitych butelek z cennym piwem. Mam ją do dzisiaj, pamiątka . Dobrych piwek życzę Edytowane 4 Marca 2015 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grigor51 Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Witam kolejnego piwowara z małopolski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi