kempa662 Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Witam Stałem się posiadaczem brewkita jak wyżej w temacie i dostałem informację, że drożdże są wewnątrz opakowania i zastanawiam się czy one są w jakiejś oddzielnej komorze zamknięte czy wewnątrz jest saszetka razem z zawartością? Oczywiście mogę otworzyć brewkita przed robieniem, przelać do innego naczynia i poszukać ich ale nie chcę go zakazić Pewnie jest banalna odpowiedź ale po oględzinach opakowania nie widzę miejsca, gdzie można by otworzyć... O takiego brewkita mi chodzi: http://twojbrowar.pl/prestashop/pl/brewkit/1357-mangrove-jacks-pilsner.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Saszetka z drożdżami powinna być przyklejona do opakowania. Najpewniej na dole przy zgrzewie. Jeśli nie ma to dokup drożdże, były tam takie a jak chcesz typowego do pilsa to kup jakieś drożdże dolnej fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempa662 Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 No właśnie ostatnio robiłem z mangrova(w zielonym opakowaniu) to były przylepione pod spodem i nie było żadnej informacji o drożdżach, ale teraz kupiłem takiego i jest dodatkowa przylepiona karteczka po polsku, że drożdże są w wewnątrz opakowania i faktycznie coś się przesypuje w środku , tylko zastanawiam się jak to wyciągnąć bez otwierania zawartości. Chyba muszę przedzwonić do sprzedawcy i po porstu zapytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 W sumie jak będziesz wylewać to i tak będziesz musiał otworzyć, wtedy się dowiesz czy jest coś w środku. Ale jak nie ma przyklejonej saszetki to jest mała szansa, że w środku opakowania będą drożdże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempa662 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 problem rozwiązany, brewkit znajduje się w dodatkowym "woreczku" wewnątrz tego zewnętrznego i instrukcja z drożdżami znajduje się pomiędzy brewkitem a ścianką zewnętrzną w suchym i szczelnym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szekspiro Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) Saszetka z drożdżami powinna być przyklejona do opakowania. Skąd wiesz? Przygotowujesz piwo z brewkita czy zacierasz? Dlaczego zawsze odpowiadają osoby, które nie mają zielonego pojęcia o problemie? Edytowane 19 Marca 2015 przez szekspiro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Saszetka z drożdżami powinna być przyklejona do opakowania. Skąd wiesz? Przygotowujesz piwo z brewkita czy zacierasz? Dlaczego zawsze odpowiadają osoby, które nie mają zielonego pojęcia o problemie? A z tobą co? Jakaś prywatna krucjata? Sączenie jadu jest po prostu nieuprzejmie. Może czasem korzysta z brewkita. Może jego kolega warzy z brewkita. Może kiedyś coś uwarzył z brewkita. Może codziennie wieczorem przegląda zdjęcia brewkitów, a może po prostu zainteresował się tematem i poszukał na ten temat informacji żeby POMÓC koledze. Jeśli mam być szczerzy, to uważam, że świat nic by nie stracił, gdybyś zachował swoją dziwną opinię dla siebie, a wiele osób mogłoby mieć lepsze zdanie o tobie. I tak, w większości brewkitów saszetka jest przyklejona - wiedza powszechnie dostępna. W tym konkretnym najwyraźniej jest inaczej do czego "Kempa" zdążył już dojść. Sławek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi