Skocz do zawartości

Stout S04 problem


Piter88

Rekomendowane odpowiedzi

No więc piwowarstwo z kazda warka zaskakuje mnie coraz bardziej, ale do sedna. Stout owsiany 15blg na S04, zacierany na lenia, raczej w granicach temperatury na słodko, jest 2 tydzienna na burzliwej w temperaturze 18-20 stopni. Zszedl do 2blg. Aleee wlasnie dalej bulka.

 

Zlewac na cichą? Chetnie bym zmierzyl blg na przestrzeni kilku dni ale nie takiej mozliwosc. Trzymac jeszczce tydzien na burzliwej? Jakie sa wasze doswiadczenia z tym szczepem?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Aleee wlasnie dalej bulka.

 

To już było tyle razy wałkowane, że bulkanie nie jest wyznacznikiem fermentacji, wystarczy, że temperatura się podniosła i część gazu rozpuszczonego w piwie się wydzieliła, stąd bulkanie w rurce. Fizyki nie oszukasz :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.