rubezahl Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Ciekawi mnie szacowany czas, potrzebny na wyleżakowanie pszenicznego koźlaka 18 °Blg. W zasypie ok 50% to słody pszeniczne, na 3068. Czy drożdże i udział pszenicy, wpływa na skrócenie czasu potrzebnego dla mocniejszego koźlaka (hefe-weizeny dojrzewają krótko). Jak szybko Wasze podobne piwa uzyskały 'pijalność', pełnię formy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Ja swojego Weizenbocka 16°Blg już popijam z fermentatora na cichej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 z mojego doświadczenia - wystarczą 4 miesiące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Na szczęście szybko dojrzewa, ja już podpijam po 2 miesiącach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 29 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Dzięki. Wprawdzie na moim drożdże dopiero biorą się do pracy... ... ale dobrze mieć jakiś plan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 pozwolę sobie podnieść temat, właśnie rozlewam ciemnego weizenbocka 17°Blg czy po 4 miesiącach(o których pisał Coder) nie będzie już po smakach weizenowych- gożdzikach, bananach i innych estrowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwiazkowiec Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Mój doppel weizenbock (20°Blg ) smakował przepysznie już po 1.5 miesiąca. Optimum miał około 2.5 m a potem zaczął tracić smak (w pierwszej koleności odpadły banany ) Pozdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się