Jump to content

rurka fermentacyjna - woda


pawel332

Recommended Posts

Mam takie pytanko jak sobie radzicie z ubywającą wodą w rurce bulgotce.Pytam bo mnie zaraz trafi po dolaniu wody to jest ona może 1,5 godziny i zostaje wychlapana .Poziom dolewam normalny, a może do piwa rurka jest inaczej zbudowana bo ja używam winiarskiej.

(Oczywiście burzliwa 3 dzień)

dzieki

Link to comment
Share on other sites

Za dużo jej lejesz - daj jej tyle, żeby tylko uniemożliwić wlot powietrza w drugą stronę (czyli poziom wody w rurce na minimum). Są też rurki z kapturkiem, które chronią przed owadami, ale również przez wychlapywaniem wody.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.