LeniwySocjopata Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Cześć wszystkim! Jestem Wiktor i studiuję na Politechnice Gdańskiej. Moja malutka miłość do piwa zaczęła się od dobrze wyposażonego sklepu alkoholowego niedaleko domu, gdzie zaczynałem od wszystkich możliwych pszenic, aby w miarę upływu czasu szukać co raz to nowych wrażeń w piwie. Od jakiegoś tygodnia mam myśl o tym aby samemu zacząć warzyć, ale niestety wiem jak to ze mną bywa i znam swoje skłonności do słomianego zapału, dlatego postawiłem sobie za cel wyedukować się jak najwięcej, kupić parę książek. Jeśli po miesiącu mój zapał nie zmaleje to kupię jakiś prosty zestaw dla zielonki w temacie i spróbuję co tam mi wyjdzie. Po części pomysł motywuję tym, że nie chcę wtopić kasy w sprzęt do czegoś na czym się jeszcze kompletnie nie znam. Jeszcze raz siema! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Powitać, no i cierpliwości życzę bo to raczej niezbędne u piwowara Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyton1983 Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Kolego żadne książki Ci są nie potrzebne poczytaj tutejsze forum lub browar.biz i na start wszystkiego się dowiesz...Wiedza użytkowników tych portali jest ogromna i nie pozwolą Ci zginać na początku drogi piwowarskiej pozdrawiam i życzę zapału potrzebnego do wkroczenia w świat piwowarstwa domowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts