Radi_wroc Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Na chwilę obecną nie mam takiej potrzeby, wskazania nie są obarczone błędem. Konfrontuję go czasem z testem kropelkowym (mam akwaria). Ważna sprawa to nie dopuścić do wyschnięcia elektrody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green_Man Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 On 7/28/2019 at 8:40 AM, bielok said: Cześć. Powolutku przymierzam się do zakupu ph-metru, wstępnie mój wybór padł na : https://www.conrad.pl/p/ph-metr-voltcraft-pht-01-atc-0-do-14-ph-101121 w związku z tym że nie mam żadnego doświadczenia w użytkowaniu tego typu sprzętu chciałbym zapytać bardziej doświadczonych kolegów czy wybór tegoż urządzenia jest dobry? Czy jedno punktowa kalibracja to wada czy zaleta? Ew. poproszę o wskazania innych sprawdzonych urządzeń. Cześć, Kupiłeś ten pH-metr? Również mam go na oku. Jeżeli kupiłeś to czy możesz podzielić się jakąś recenzją? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Cześć. Tak kupiłem, wstyd się przyznać, użyłem jeden raz .......... po tym jak się okazało że moja woda z wodociągów ma ph (jeśli mnie pamięć nie myli) 5,8 już nie używałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi