Porywacz Ciał Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Czy dobrze rozumiem, że to to samo, tylko Pils jest bardziej chmielony? Moja receptura na Muchich Helles: - 4 kg pilznenskiego - 200 g carapils Chmiele: - Mittelfrüh 30 g na goryczkę - Tettnanger 15 g na smak i 15 g na aromat Dobrze będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Czy dobrze rozumiem, że to to samo, tylko Pils jest bardziej chmielony? na szybkiego zerknąłem do wiki w opisy stylów i moim zdaniem różnic jest więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porywacz Ciał Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Czy dobrze rozumiem, że to to samo, tylko Pils jest bardziej chmielony? na szybkiego zerknąłem do wiki w opisy stylów i moim zdaniem różnic jest więcej. Jakieś tam niuanse są, ale czy da się je osiągnąć w warunkach domowych? Chodzi mi o Pilsa niemieckiego, nie Pilznera. Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez Porywacz Ciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi