Porywacz Ciał Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Czy dobrze rozumiem, że to to samo, tylko Pils jest bardziej chmielony? Moja receptura na Muchich Helles: - 4 kg pilznenskiego - 200 g carapils Chmiele: - Mittelfrüh 30 g na goryczkę - Tettnanger 15 g na smak i 15 g na aromat Dobrze będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Czy dobrze rozumiem, że to to samo, tylko Pils jest bardziej chmielony? na szybkiego zerknąłem do wiki w opisy stylów i moim zdaniem różnic jest więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porywacz Ciał Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Czy dobrze rozumiem, że to to samo, tylko Pils jest bardziej chmielony? na szybkiego zerknąłem do wiki w opisy stylów i moim zdaniem różnic jest więcej. Jakieś tam niuanse są, ale czy da się je osiągnąć w warunkach domowych? Chodzi mi o Pilsa niemieckiego, nie Pilznera. Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez Porywacz Ciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się