sredstvom Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 To juz zalezy od litrazu, podejrzewam ze Undeath robi warki wiekszego kalibru niz 20L (ale moge sie mylic). Sam chlodze karbowanka, litraz rzedu 20-25L spada mi do 17-18° w okolo 20 minut. Duzo zalezy od temperatury wody w kranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
advisorylyrics Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Dziękuję wszystkim i każdemu z osobna. Na pewno wyciągnę wnioski z każdej odpowiedzi i wybiorę swój sposób na właściwe chłodzenie. Zapewne i z czasem nabędę chłodnice, jak wszystko co zdobywałem małymi kroczkami. Niech tylko piwko w końcu się uda jak przedtem bez chłodnicy, bo po kilku niefortunnych warkach pod rząd, przestaję się chcieć dalszej "zabawy". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 5 godzin temu, sredstvom napisał: To juz zalezy od litrazu, podejrzewam ze Undeath robi warki wiekszego kalibru niz 20L (ale moge sie mylic). Sam chlodze karbowanka, litraz rzedu 20-25L spada mi do 17-18° w okolo 20 minut. Duzo zalezy od temperatury wody w kranie. Na 50 l mam 12 metrów karbowanki więc technicznie na te 20-25l powinno starczy 7-8 metrów w zależności od garnka. Można policzyć sobie - zmierz obwód gara i odejmij jakieś 10% - da to 2-3 cm od ścianki gara. Potem wysokość - rurka ma 1,6 cm (fi 16 analogicznie możne na Twoje potrzeby 12 stykonąć to 1,2 mm). Przerwa pomiędzy kolejnym pierścieniem dać grubość węża. Zmierzyć lustro brzeczki po odgotowaniu i wyznaczyć ilość zwojów potem dodać jeden koniec 40 cm by wystawał po za gar drugi koniec 40 cm + wysokość zwojów. zamówić z zapasem 20 cm w razie W. 6 godzin temu, INTseed napisał: Ile czasu tak średnio ci się schładza brzeczka? W zależności od temp. wody zimą to jakieś 20-25 minut do 18C, latem natomiast 40-45 minut do takiej samej temp. Zużycie wody latem też jest o połowę większe, średnio koło 120-150 l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się