bart3q Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Hej. Czasem czytając ogłoszenia jest napisane, że kegi pepsi mogą do przechowywania lodów. Ktoś się orientuje, czy dałoby się zrobić lody (pewnie włoskie) w kegu pepsi? I czy ewentualnie byłoby możliwe ich dozowanie przez kran piwny? Wiem że brzmi to szalenie, ale z tego co wyczytałem, to "Przepis na te lody jest jeden masa w proszku + woda :)" Może ktoś coś więcej o tym wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Hej. Czasem czytając ogłoszenia jest napisane, że kegi pepsi mogą do przechowywania lodów. Ktoś się orientuje, czy dałoby się zrobić lody (pewnie włoskie) w kegu pepsi? I czy ewentualnie byłoby możliwe ich dozowanie przez kran piwny? Wiem że brzmi to szalenie, ale z tego co wyczytałem, to "Przepis na te lody jest jeden masa w proszku + woda :)" Może ktoś coś więcej o tym wie? w kegu masz lody w płynie, maszyna pobiera i zamraza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05paw Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Skoro już o innych zastosowaniach to co powiecie na fermentacje w kegu? Piwo było by nagazowane od razu po fermentacji i należało by się tylko pozbyć gęstwy z kega. Co o tym myślicie i dlaczego to zły pomysł ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 A w jakie nagazowanie celujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05paw Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Dobra uwaga ale może by można to jakoś wyregulować reduktorem. Zastanawia mnie czy keg może być takim awaryjnym fermentorem czy są jakieś przeciwwskazania. Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez 05paw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Pewnie może, ale weź go później domyj dokładnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Domycie to nie problem, problemem jest osad, który potem się zasysa. I patent z zakrętką od PETa pod rurkę nie wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dhanab Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 przeprowadzałem fermentację cichą w kegu z zapiętą głowicą z zaworem i manometrem, przy wyszynku drożdże poszły na początku a potem klarowne piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się