Piotr Flader Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Szukam rosyjskich chmieli do mojej kolejnej warki. Słyszałem o Sriebriance, ale może ktoś coś wie gdzie można kupić. Ważne, żeby to była odmiana rosyjska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 pierwsze słyszę żeby do samogonu chmiel rzucać FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_lag Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Sriebrianka to chmiel pochodzący prawdopodobnie ze Stetenska z obwodu tambowskiego, jest podobny do chmieli europejskich (nuty miętowe, ziołowe, niska zawartość alfa-kwasów). Z tej odmiany oraz odmiany Fuggles wyhodowano chmiel Cascade. Używany był przez przemysł piwowarski w Czuwaszji. Dostępny prawdopodobnie albo w Rosji albo do sprowadzenia z Ameryki, przy czym nie znana jest dostępność tamże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Można kombinować, przez piwowarów z Białorusi i Rosji. Sam miałem plan zdobyć jakieś ichniejsze chmiele, ale jakoś mi to przed wyjazdem tam wyszło z głowy, by to przypilnować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) W rosyjskich sklepach piwowarskich widziałem chmiele Истринский и Подвязный. Tej nie widziałem. Spróbuj popytać na ichniejszych formach. Edytowane 13 Maja 2015 przez e-prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi