jacer Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Na zlocie trzeba coś konsumować. Proponuję abyśmy uwarzyli sobie piwo zlotowe. Jakie to ma być piwo, jaka receptura, pozostawiam Wam. Wspólnymi siłami ułóżcie recepturę. Nie będę ingerować, jedyne co nie może to być, to kwas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Środek lata ciepło, kajaki to lekkie piwko by się zdało Ja bym stawiał na Witbiera albo jakiegoś lekkiego Saisona, a żeby nie było tak nudno to może z jakimiś nietypowymi przyprawami? Pieprz, mięta albo mieszanka ziół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Ja bym prosił bez wędzonek jedynie - parówki możemy zjeść osobno Bezpiecznie byłoby zrobić jakiegoś ordinary bittera czy innego milda - lekkie, smaczne, mało gazu to nam brzuszków nie wydyma na kajakach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Trochę nuda Tylko nie milda proszę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 pejl elj? dry stout? Ogólnie bym się trzymał, że max BLG to 12, najlepiej niżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 może najpierw ankieta jasne ciemne rude - jak już będzie wiadomo jaki kolor to idźmy głebiej - jak dookreślimy styl to można ostatnią ankietę jako wariację np stout belgijski albo czarny wit itd ja myślę lato to czemu nie RIS? ale na to chyba za późno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Ja bym nawet powiedział nie więcej niż 11 Ale dlaczego brytole? Ja bym stawiał na jakieś lekkie orzeźwiające belgi bardziej... ale niech się inni zlotowicze wypowiedzą jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) dlaczego dlaczego... bo nie lubię belgów (lekkich i orzeźwiających, wolę sesyjnę od 15 w górę) Edytowane 6 Maja 2015 przez Xenocyd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 aaa, jeszcze jedno. Witek skończył fermentować, a APA zacznie na dniach. To też odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 mam pytanie o datę konsumpcji - ten rok czy przyszły? na przyszły to cos mocniejszego żeby się odleżało na ten proponuję smasha jakiegoś 12,5 - english pale ale z ekg na przykład.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 American Wheat - jedno z lepszych piw na lato - tylko nie chmielić jak AIPA bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 amapie, na ten rok, na ten zlot. Na warzenie zaproszę 3 śmiałków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Ja bym poszedł w wyspy, żeby można było coś z drożdżami mocniej estrowymi pokombinować. Nie milda, bo tam za dużo się nie da, ale... gold ale z trawą cytrynową? Scottish 70/- ze świerkiem? Ordinary/Premium Bitter z mango? Tudzież kombinowałbym na bazie klasycznego hefe. Wszystko w miarę lekko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Ja bym poszedł w wyspy, żeby można było coś z drożdżami mocniej estrowymi pokombinować. Nie milda, bo tam za dużo się nie da, ale... gold ale z trawą cytrynową? Scottish 70/- ze świerkiem? Ordinary/Premium Bitter z mango? Tudzież kombinowałbym na bazie klasycznego hefe. Wszystko w miarę lekko A ty na zlocie się zjawisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funekp Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) Ja proponuje wariacje na temat grodziskiego może słód whisky zamiast grodziskiego lub jakiś udział tego słodu w zasypie chmiele polskie ale można też dodać jakieś dodatki a wogóle to na warzenie moge się pisać p.s.można też z drożdżakami poeksperymentować Edytowane 6 Maja 2015 przez funekp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Ja bym poszedł w wyspy, żeby można było coś z drożdżami mocniej estrowymi pokombinować. Nie milda, bo tam za dużo się nie da, ale... gold ale z trawą cytrynową? Scottish 70/- ze świerkiem? Ordinary/Premium Bitter z mango? Tudzież kombinowałbym na bazie klasycznego hefe. Wszystko w miarę lekko A ty na zlocie się zjawisz? gdzie tam, crosis rzuca tylko hasło, od jeżdżenia są inni Undeath 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Ba! A tak naprawdę to chcemy w końcu się pojawić, ale mniej więcej jeszcze przez dwa tygodnie nie wiem jak będzie z wakacjami w ogóle, więc się nie zapisuję. Ale pomysły rzucać mogę, przecież zawsze komuś mogą się spodobać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się