karkan Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Fałszywe dno jakie ja mam 325mm mogę załatwić za 85 zł plus wysyłka. Wygląda tak.... ok z komórki nie mogę dodać ; ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Jeśli akcja nadal aktualna to również byłbym chętny na FD, o średnicy około 0,5m - do gara 100 l. (dokładne wymiary podam później) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Fałszywe dno jakie ja mam 325mm mogę załatwić za 85 zł plus wysyłka. Wygląda tak.... ok z komórki nie mogę dodać ; (85 to już ciekawa kwota. Może przy większej ilości byłoby jeszcze taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgin Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Fałszywe dno jakie ja mam 325mm mogę załatwić za 85 zł plus wysyłka. Wygląda tak.... ok z komórki nie mogę dodać ; (85 to już ciekawa kwota. Może przy większej ilości byłoby jeszcze taniej.No tak, ale jak każdy chce inny wymiar. Ktoś do mnie na priva napisał że potrzebuję rozmiar fi 500mm. Zresztą pisało do mnie mnóstwo osób ale żaden wymiar się nie powtórzył, a dobrego jeden chce mieć otwór drugi dwa o jeszcze jeden wycięcie na zawiasy. Więc nie ma opcji aby zrobić jednakowe. A każde inne to inny projekt na laser i wychodzi cena. Do tego jak się przeliczyć ilość otworów w FD np 300mm to oki ale jak np w takim 450mm to ilość otworów wcale nie jest wprostproporcjonlna a to zwiększa znacznie koszty. Moje FD 295mm kosztowało 140zl a wycena dla 450mm wyszło prawie 400zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 340mm jest za 150: http://destylatorymiedziane.pl/pl/akcesoria/20-falszywe-dno.html Do kega pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 335 za 120zł http://piwniczka.org/falszywe-dno-335cm15mm-nierdzewka-p-396.html?cPath=4_64_66 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 jestem chętny na śr 322-max 325 do standardowego fermentora-ktoś ma takie?ew gdzie zamawiał,jakiś namiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgin Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 jestem chętny na śr 322-max 325 do standardowego fermentora-ktoś ma takie?ew gdzie zamawiał,jakiś namiarPrzecież link masz wyżej. Nie widzę problemów z docieciem do Twoich wymiarów no chyba że zależy ci bardzo to za 165zl mogę ci załatwić z takim wymiarem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) jestem chętny na śr 322-max 325 do standardowego fermentora-ktoś ma takie?ew gdzie zamawiał,jakiś namiarPrzecież link masz wyżej. Nie widzę problemów z docieciem do Twoich wymiarów no chyba że zależy ci bardzo to za 165zl mogę ci załatwić z takim wymiarem sugerujesz,żebym kupił 335 i obciął ? Cięcie wejdzie w szczeliny i może się rozłazić, zginać Te 165zł to z przesyłką? daj namiar na wykonawcę Edytowane 18 Czerwca 2015 przez marbelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgin Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 jestem chętny na śr 322-max 325 do standardowego fermentora-ktoś ma takie?ew gdzie zamawiał,jakiś namiarPrzecież link masz wyżej. Nie widzę problemów z docieciem do Twoich wymiarów no chyba że zależy ci bardzo to za 165zl mogę ci załatwić z takim wymiarem sugerujesz,żebym kupił 335 i obciął ? Cięcie wejdzie w szczeliny i może się rozłazić, zginaćTe 165zł to z przesyłką? daj namiar na wykonawcę Cześć mój szef ma lasery. Jak chcesz mogę załatwić napisz jakie chcesz szczeliny zrobię ci projekt. Termin jakiś tydzień, 165 zł to tak na oko. Dokładnie program policzy. No i plus 15 na wysyłkę kurierem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Zaczyna mi się palić więc wysłałem ponownie zapytanie do jeszcze większej ilości firm. Otrzymałem jedną wycenę dla FD dla kega DIN czyli 315mm z przykładowego rysunku FD1 przy 6sztukach za 83zł sztuka. Reszta firm oczywiście woła rysunek w formacie .dwg więc takowy zrobiłem samemu. Proszę osoby które zapisywały się na FD do kega DIN czyli 315mm o zaakceptowanie tego rysunku, abym mógł go przesłać do wyceny. Może uda się jeszcze taniej niż 83zł. Rysunek przekonwertowałem do PDF aby każdy mógł go zobaczyć. Szczeliny 18x0,7 średnica 315mm. FD1.pdf Edytowane 24 Czerwca 2015 przez zielczi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_green Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Jak dla mnie jest ok i mam nadzieję że się sprawdzi w praniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Tamten rysunek był zły, pomyliłem promień ze średnicą Wrzucam poprawiony dwg i pdf. 315.DWG 315-Model.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Wczoraj otrzymałem od kamil0691 bardziej estetyczny rysunek, do pobrania z tego postu. Niestety ze względu, iż na tym rysunku znajduje się dużo więcej otworów zwiększył się też koszt wycięcia. Zdecydowałem się zwiększyć zamówienie przez co zmiana projektu nie wpłynie aż tak bardzo na cenę. Koszt FD 315mm grubości 1,5mm ze szczelinami 18mmx0,7mm z materiału 1.4301 to 88zł. Na pw wyślę dane do przelewu. FD_315 (1).pdf FD_315.dwg Edytowane 25 Czerwca 2015 przez zielczi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilis Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Skąd wziąłeś te 315mm? keg din ma po zew. 363mm, a 325mm po wcięciach na sztapolowanie. Moim zdanie to sito powinno mieć 350-355mm. Sporo wolnego po brzegach będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Tak wygląda leżąc na dnie kega DIN. Jeżeli u innych się to sprawdza to po co 2 razy wyważać te same drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilis Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 To ze zdjęcia ma 335, a ty chcesz zrobić 315mm, moim zdaniem 335 już jest mało. Przez rok używałem sita, które było dokładnie spasowane ze średnicą KF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Ja kupiłem 335mm do kega euro. Pasuje idealnie. Jeżeli średnica byłaby nawet centymetr większa, to bez przecinania nie dałoby się włożyć ze względu na grzałki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 jakiej grubości macie te fd? 1,5mm wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 1,5 mm spokojnie wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgin Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 A to moje FD. Średnica 300mm szczeliny: 25mm/0,7mm rozstaw 5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi6 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Kupował ktoś z Was na piwniczka.org http://piwniczka.org/falszywe-dno-335cm15mm-nierdzewka-p-396.html?cPath=4_64_66 ? Jest godne polecenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Jaki rozmiar potrzebujesz? Jedna osoba nie przelała pieniędzy więc może akurat 31,5cm Cię urządza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi6 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Jaki rozmiar potrzebujesz? Jedna osoba nie przelała pieniędzy więc może akurat 31,5cm Cię urządza. niestety z tego co tutaj czytam to do kega EURO najlepsze 33,5 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Jaki rozmiar potrzebujesz? Jedna osoba nie przelała pieniędzy więc może akurat 31,5cm Cię urządza. Drogi gips? Powoli kompletuję sprzęt do drugiej kadzi, mam "gumiaka" DIN, muszę dla spokoju przemierzyć dno, ale zasadnicze pytanie - czy jest to łamane FD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi