zielczi Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Czy ktoś z was kiedyś robił Smoked IPA? Posiadacie jakieś sprawdzone receptury? Bardzo smakował mi Citrinitas z Kraftwerka, który niestety uważam że ostatecznie jest spieprzony dodatkiem chili. Chciałbym osiągnąć właściwie podobne piwo z wyłączeniem chili. Ktoś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 3 dni temu butelkowałem smoked apa. Jak otworze pierwszą butelkę to wrócę tutaj i napiszę parę słów. Może Ci się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Może będzie łatwiej podyskutować jak coś zaproponuje więc ułożyłem coś takiego. Przy okazji przetestowałbym Sorachi Ace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Fuggle na goryczkę? Jeśli planujesz zakupy to dokup Iungi albo Warriora czy inny chmiel z wyższą zawartością alfakwasów. Amarillo (to z 30') i Sorachi Ace przesuń na 10' razem z Citrą, a najlepiej wszystkie na 0' albo na whirlpool. Rozumiem, że robisz Black IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się