marbelka Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Jutro będę rozlewał warkę,chciałbym dodać przy rozlewie herbatkę z Sybilli-20gr w kawiarce w wodzie o temp ok 50-60 st Chcę zwiększyć aromat,dlatego taka temp Czy po odfiltrowaniu mogę to zagotować i wlać do syropu do refermentacji? Czy zagotowanie po odfiltrowaniu granulatu podniesie IBU? Edytowane 3 Czerwca 2015 przez marbelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 A po co chcesz gotować? Gotowanie i aromat nie idą w parze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Jaki styl piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) tak jak pisałem ,chcę do wody ok 50-60 st wsypać chmiel i po np 15 minutach odcedzić.Zagotować chcę to potem,żeby ew coś się nie przyplątało Bezstylowiec resztkowy 4,3kg pale ale 0,5 pszenicznego i 0,3 carahell na lenia 67 st 25 marynki 60min 20 sybilla 10 min 25 lubelski 5 min 26 litrów 1,052 Wczoraj w zamrażarce znalazłem jeszcze 20 gr sybilli i dlatego chcę spróbować z herbatką na dodatkowy aromat Edytowane 3 Czerwca 2015 przez marbelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Wrzuć ten chmiel na cichą i zostaw na dodatkowe 2-3 dni. marbelka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 nie pytałem,czy mam dać na cichą,czy zrobić herbatke-efekt jaki daje sybilla na cichej już znam,chcę zobaczyć jaki jest po herbatce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejpa Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Widać że z Sosnowca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 nadal nie piszesz na temat..... a jak masz z tym problem,to umówmy się przez pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 przyjedzierz na Niwke,pogadamy,wypijemy parę piwek może..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi