mpyrkosz Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ja pokrywkę ściągam po tym jak mi się brzeczka zagotuje i potem jej już nie używam. Podczas chłodzenia również mieszam chłodnicą aby szybciej temperaturę wyrównać no a brzeczkę również napowietrzam przelewając "z metra". Ale muszę przyznać że może coś rzeczywiście mi się dzieje podczas chłodzenia bo wcześniej chłodziłem w wannie z zimną wodą (ok. 2h) również bez pokrywki i piwa które robiłem nie miały takich kwaskowych smaków(również pszeniczne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ja dla odmiany nie natleniam brzeczki, poza tym co dostanie się przy przelewaniu z gara do wiadra wężem (wtedy staram się żeby było z rozbryzgiem jak największym), może kogoś zaszokuję ale podczas przelewania dekiel wiadra też jest przykryty, w ogóle , moja zasada nr.1 to jak najmniejsza ekspozycja brzeczki na "świat zewnetrzny". Co mi z piwa z zadanego odpowiednia ilością drożdży, natlenione jak z kalkulatora, jak z infekcją..., wylać to też jakiś wysiłek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Furio są dwie rodzaje prazonej pszenicy. Jedna b.ciemna se Strzegomia, i jedna jasna, ma kilka EBC o masz: http://twojbrowar.pl/prestashop/pl/slody-pszeniczne/435-prazona-pszenica-torrified-wheat.html Ok. To teraz ciut jaśniej skonfundowalo mnie to. 2ga receptura tez do apa/aipa nie pasuje - marketing z kolei na single hop cascade robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się