Jacenty Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Chciałbym, żeby goryczka była średnia Idealny przykład ogłupiania ludzi aipami-srajpami. Doszło do absurdu, ludzie dzielą piwa na aipy i resztę. Z tym, że aipy, to dla nich prawie wszystkie piwa. Aipa charakteryzuje się wysoką goryczką! Jeśli ma być średnia, to nie jest to żadna aipa. To tak jakbyś chciał weizena uwarzyć, ale nie chcesz w nim czuć ani goździka ani banana. A może stouta bez paloności ze słodów? Jak już, to już. Edytowane 7 Czerwca 2015 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOstromo Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Idealny przykład ogłupiania ludzi aipami-srajpami. Doszło do absurdu, ludzie dzielą piwa na aipy i resztę. Z tym, że aipy, to dla nich prawie wszystkie piwa. A może tak nieco spokojniej? Ja wiem, że o warzeniu wiem w tej chwili tyle, co nic, ale nie znaczy to, że podobnie jest z samym piwem. Warzenie to kompletnie inna bajka niż picie piwa. Po jakim poście doszedłeś do wniosku, że piwa dzielę na ipy sripy i resztę? No chyba, że rodzi się nowa piwna hipsterka i teraz warzyć czy pić AIPA to już wstyd i wracamy do marcowego, może nie jestem na bieżąco . Aipa charakteryzuje się wysoką goryczką! Jeśli ma być średnia, to nie jest to żadna aipa. Myślałem, że to oczywiste, że mam na myśli średnią goryczkę JAK NA AIPA. Wg. http://www.wiki.piwo.org/American_IPA: Goryczka: 40 – 70 IBU. 60 IBU uznałem za wartość "średnią". Ani przegięcie w kierunku 100-120 IBU (nie miałem też tyle chmielu) ani wersja minimalna, czyli 40 IBU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się