anmar Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Dostaliśmy trzy różne piwa od Maidenowca. Jako, że brak nam wprawy w opisywaniu i ocenie piw nie będziemy się wymądrzać. 1. IPA. piliśmy to piwo i jednocześnie czytaliśmy opis w BJCP. To co czuliśmy jęzorami i kinolami napisane było w opisie stylu. Jednak nie jest to nasz ulubiony styl piwa. Za dużo zapachów chmielowych, estrowych za dużo wrażeń. Jesteśmy zwolennikami zdecydowanie prostszych piw. 2. Stout Milk. Piwo smaczne, jednak naszym zdaniem powinno być mniej karmelowe a więcej palone. Zdecydowanie brak piany. 3.Weizenbock. To piwo to wyzwanie. Zdecydowanie do powolnego sączenia, wąchania, smakowania. Walczyłem z nim (z tym piwem) sam, gdyż ładniejsza połowa AnMara nie gustuje w tak mocnych i intensywnie pachnących piwach. Kolor przepiękny rubinowy z brunatmymi refleksami, mistrzostwo świata. Smak jak i cała reszta jak w opisie stylu. Mankamentem był brak piany. Piwa smaczne, dostarczające pozytywnych doznań organoleptycznych. Ciekawi jesteśmy innych wyrobów piwnych tej "firmy". Serdecznie dziękujemy za możliwość degustacji. goroncopozdrawiamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maidenowiec Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Dzięki za opinię Co do Milk Stout'a, część butelek ma wzorcową pianę, a część właśnie praktycznie wcale. Coś musiało pójść nie tak na etapie rozlewu, jak sądzę. Z kolei Weizenbock 22°Blg jest chyba za ciężki na pianę Piwo wręcz oleiste. Wszystkie mocno wyleżakowane, jako, że w zeszłym sezonie nie mieliśmy czasu warzyć. Weizenbock ma w tym momencie już chyba 3 lata nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się