Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cml Opublikowano 20 Czerwca 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Pod adresem http://ontap.pl uruchomiłem właśnie testowo system, w którym można anonimowo, bez rejestracji aktualizować "co na kranie" w dowiedzieć się co na naszych coraz liczniejszych multitapach. Aktualnie knajpy same aktualizują swoje dane a browary doglądają porządku w swoich piwach w bazie (w teorii). Przykładowo uzupełniony multitap http://ontap.pl/index?multitap_id=9- oferta z czwartku Życzę udanego korzystania Edytowane 26 Maja 2016 przez cml Havran, Pun kOmora, adamsky i 8 innych 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 bardzo zacna inicjatywa. myślę, że jak będzie można z tego wygenerować jakąś ładną grafikę dla jednego pubu to jest szansa, że sami włodarze będą zainteresowani uzupełnianiem (a później wklejka czy hot link na fejsunia lub stronę pubu). co dodać? jak kiedyś w gastronautach - oceny, opinie, lokalizacja można się też pokusić o porównywarkę cen dla poszczególnych piw, ale to bardziej ciekawostka. no i ciekawe kto uzupełni dane dla PP foksal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrickll Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Możliwość dodania opinii na temat piwa trzeba dodać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Jeśli chodzi o wprowadzenie knajp to mowa o wprowadzeniu nazwy, logo, adresu itd (jednorazowa akcja) - nie chodzi o uzupełnianie kranów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dazhdbog Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Myślę, że możliwość wprowadzania tylko będąc w knajpie (geolokacja) to za dużo, bo niektóre multitapy (np. Kontynuacja Katowice) wrzucają zdjęcie tablicy na facebooka i zawsze jest możliwość, że ktoś uzupełni rozpiskę na podstawie facebooka (lepsze to niż nic). Ale można by dodać opcję by zaznaczać jakie jest źródło informacji o piwach (osobista wizyta, facebook, właściciel multitapu itd). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Krakowska Strefa Piwa ma na przykład stronę z zawsze aktualną listą kranów. Mieli nawet zasadę, że jeśli ktoś ich złapie z niezaktualizowanymi kranami, to dostaje piwo gratis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Krakowska Strefa Piwa ma na przykład stronę z zawsze aktualną listą kranów. Mieli nawet zasadę, że jeśli ktoś ich złapie z niezaktualizowanymi kranami, to dostaje piwo gratis. oczywiście są takie - ale jak jesteś na mieście to nie chcesz szukać po zdjęciach na fb albo wyszukiwać najpierw stronę a potem co mają aktualnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Bardziej chodziło mi o to, że może udałoby się to jakoś zgrać. Skoro sam pub wrzuca do sieci zawsze aktualne informacje... Oczywiście mówię tu o stronie aktualizowanej z każdą podpiętą beczką, nie o wrzucaniu fotki z koma na FB co 2-3 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Bardziej chodziło mi o to, że może udałoby się to jakoś zgrać. Skoro sam pub wrzuca do sieci zawsze aktualne informacje... Oczywiście mówię tu o stronie aktualizowanej z każdą podpiętą beczką, nie o wrzucaniu fotki z koma na FB co 2-3 dni. mogę zgrać jeśli widzę możliwość np KiK w Warszawie wrzuca dane JSON które mogę zassać ale one są © więc nie wiem czy mogę http://www.kufleikapsle.pl/wp-content/themes/kufleikapsle/js/beer-data.js?ver=1434918093 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) + oba KiK się już aktualizują automatycznie + pojawia się wynik z ratebeer jeśli piwo zostanie znalezione + Same Krafty zobowiązały się aktualizować swoją ofertę + usiu dodał multitapy gdańskie + nazwa knajpy tworzy subdomenę .ontap.pl np http://same-krafty.ontap.pl/ nadal szukam osób, które wprowadzą knajpy ze swoich miast Edytowane 28 Czerwca 2015 przez cml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
le_szek Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 bardzo fajny pomysł, tylko trochę mało czytelne są nazwy piw przy niektórych grafikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 bardzo fajny pomysł, tylko trochę mało czytelne są nazwy piw przy niektórych grafikach. dzięki za odzew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 zmieniłem sposób wyświetlania - mam nadzieję, że teraz czytelniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Wrocław masz dodany tak na szybko, jak mi się coś jeszcze przypomni to dodam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
le_szek Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) proponuję jeszcze dodać informację, jaka jest objętość przy cenach piwa. Porównywarka cen też byłą by fajna. P.S. Będzie aplikacja na telefon? Edytowane 10 Lipca 2015 przez le_szek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 dołączają powoli nowe knajpy: + Bibenda, Warszawa - sami aktualizują + Stacja grochów, Warszawa - sami aktualizują + Spiskowcy rozkoszy, Warszawa - trzymają rękę na pulsie automatyka aktualizacji bazy piw z ratebeer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 + dodałem wyszukiwanie po kategoriach piwa + dodałem wyszukiwanie po browarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Reszta aktualizacji na bieżąco na fb https://www.facebook.com/ontappl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Widzę, że część barów, które miały same uzupełniać stan olały temat. I dlatego wydają mi się konieczne dwie funkcjonalności: - data ostatniej aktualizacji (ważne szczególnie w tych pubach, które same wprowadzają) - jakies statystyki dla baru o ilości wyświetleń. niech ich to motywuje do aktualizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 @@Pun kOmora, dzięki za info - aktualnie wszystkie knajpy same wprowadzają swoje krany (poza KiK1 i KiK2 - tu działa automat) świetny pomysł ze statsami dla knajpy co do daty ostatniej aktualizacji to jest ona podana przy każdym kranie (ilość dni od podpięcia w prawym dolnym rogu) dodatkowo jeśli jakieś piwo wisi dłużej niż 10 dni na tym samym kranie osoba odpowiedzialna dostaje przypominajkę mailową niektóre knajpy jednakże mają w ofercie ciągle to samo piwo na tym samym kranie i nie aktualizują go możesz wskazać, które nie wprowadzają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejk Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Z mojej strony jeszcze propozycja odnośnie przeglądania na telefonie. Fajnie by było, gdyby strona jakoś rozpoznawała, że na telefonie zainstalowany jest untappd przy klikaniu na ocenie danego piwa. Da radę coś takiego wprowadzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 @@Pun kOmora, dzięki za info - aktualnie wszystkie knajpy same wprowadzają swoje krany (poza KiK1 i KiK2 - tu działa automat) świetny pomysł ze statsami dla knajpy co do daty ostatniej aktualizacji to jest ona podana przy każdym kranie (ilość dni od podpięcia w prawym dolnym rogu) dodatkowo jeśli jakieś piwo wisi dłużej niż 10 dni na tym samym kranie osoba odpowiedzialna dostaje przypominajkę mailową niektóre knajpy jednakże mają w ofercie ciągle to samo piwo na tym samym kranie i nie aktualizują go możesz wskazać, które nie wprowadzają? Napisałem, bo już drugi tydzień Beczka ma co innego w realu. Tylko kriek tam się zgadza (nie wiem czy tak długo leży czy stała oferta). Ale wcześniej było tak też z jakimś innymi, niestety nie pamiętam już z którymi. Ale rzeczywiście, nie zwracałem wcześniej uwagi na tą "dziwna liczbę" u dołu. raczej szukałem daty aktualizacji. To dla mnie bardziej naturalne. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 @@szejk, spróbuję to pożenić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 @@szejk, przetestuj czy to działa szejk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejk Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) @@cml działa! To może to samo z RB zrobić? Edytowane 24 Maja 2016 przez szejk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi