Tomasz Potworzy Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) cześć, mam takie pytanie, chciałbym zrobić sobie jakiegoś pilsa/lagera ale o ile mogę w skrzyni zapewnić temperaturę fermentacji dla dolniaków, to po butelkowaniu bez szans. Czy ma to sens w takim razie? Mam tylko skrzynie fermentacyjną, w której udaje mi się w miare dobrze sterować temperaturą (zresztą zauważyłem, że po schłodzeniu brzeczki temp. jest w miarę bezwładna) Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Tomasz Potworzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrickll Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Po butelkowaniu trzymaj butelki w skrzyni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Potworzy Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 wtedy nie mógłbym robić kolejnych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syreniak Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Ja zrobilem w swojej skrzyni 5 dolniaków, butelki lagerowały w 15-18'C i piwo jest po 4-5 miesiącach wspaniałe. A jeszcze parę warek czeka na drgustację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Potworzy Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 więc chyba muszę chyba kolejną skrzynię zrobić, ciekawe co na to żona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się